To je to što me zanima!

Izbornik S. Bilić igračima: Pazite, mogli bismo pasti!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bilić je uoči prijateljske utakmice sa Slovenijom u Mariboru pogledao u budućnost i priznao da se pribojava lošijih rezultata nakon odličnih igara
Vidi originalni članak

Peta nogometna reprezentacija svijeta u Brežicama više i nije neka vijest, čak i kad igra protiv domaćina. Bilić i njegovi dečki pali su u drugi plan, pogotovo ovih dana kad ovaj kraj slavi svojega heroja, olimpijskog pobjednika, kladivaša, Primoža Kozmusa. Na treningu tek nekoliko znatiželjnika, koji su gledali umijeće kockastih. Došli su premda je trening službeno bio zatvoren, što je mali apsurd, kojega je još davno izmislio Otto Barić. Trenirati u Sloveniji i skrivati se od Slovenaca...
Informacije, pak, govore da će stadion u Mariboru biti prepun, Hrvatska će imati vrlo ozbiljnog suparnika. Kojemu Bilić pristupa vrlo ozbiljno, iako svi već zapravo pričaju opočetku kvalifikacija i susretima preotiv Kazahstana i Engleske.
- U ponedjeljak navečer imali smo sastanak, osvrnuli smo se na ono što je bilo i ono što nas čeka - rekao je Bilić i onda otkrio pravi povod toga sastanka.
- Upozorio sam dečke da bi nakon ovih sjajnih igara i rezultata mogao uslijediti pad! To je posve normalna stvar, koja se događala mnogima. I Hrvatskoj bronce u Francuskoj, i Grcima nakon Portugala i Turcima poslije trećeg mjesta u Japanu i Koreji. Ne dolazi taj pad zato što smo mi umišljeni ili nas je prebacilo, već je to jedno normalno opuštanje. Ali, ja vjerujem da ga možemo izbjeći, da ćemo ipak nastaviti igrati kao i dosad.
Već u Mariboru želi to i dokazati.
- Cilj ove utakmice je odigrati svoju igru, biti agresivan, trčati, stvarati šanse. To bi, naravno, za soborm povuklo i rezultat. Ako uz to još uspijemo isprobati i što više igrača, onda taj susret potpuno polsužio svrsi.

SLOVENIJA - HRVATSKA (SRIJEDA, 20.45 SATI)

SASTAVI:
SLOVENIJA: S. Handanovič -Ilič, Morec, Cesar, Jokič - Brečko, Žlogar, Komac, Kirm - Šišič - Novakovič.
HRVATSKA: Pletikosa - Šimić, Križanac, Šimunić, Pranjić - Srna, Pokrivač, Kranjčar, Rakitić - Petrić, Olić

OGNJEN VUKOJEVIĆ U STRUČNOM STOŽERU
U reprezentaciji postoji važno pravilo. Kad šeću hotelom igrači i članovi stručnog stožera moraju biti odjeveni u majice s logom HNS-a. Isto tako, zna se da ako su igrači u plavim majicama, Bilić u suradnici hodaju u crvenima, i obrnuto. U Čatežu su igrači u crvenoj garnituri, stožernici u plavoj, dok je na Euru bilo suprotno. No, Ognjen Vukojević je, izgleda, mislima još u Austriji pa je pred autobus, koji je momčad vozip u Maribor, došao u plavoj majici. Suigrači su ga odmah počeli "cimati" znači li to da je postao članom stručnog stožera i moraju li mu se početi obračati sa "vi". No, Ogi je odmah iz kofera izvadio crvenu majicu i presvukao se, a suigrači su odmah odahnuli.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • DIVLJAMACKA 19.08.2008.

    Ajme sta je ovaj Bilic ruzan blago mu se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare