To je to što me zanima!

Izbornika Slavena Bilića zaintrigirao 'Trio gušt’

Izbornik razmišlja o opciji s Kranjčarom, Modrićem i Rakitićem zajedno u igri, iako je zasad još uvijek skloniji uigranoj opciji s dva napadača
Vidi originalni članak

Prije deset godina u Francuskoj Ćiro je imao Bobana, Prosinečkog i Asanovića. Mnogi su tvrdili da njih trojica ne mogu igrati zajedno, da će jedan ugušiti drugoga i da od njihove kreacije neće biti previše koristi. No Ćiro ih je uspio ukomponirati u momčad, stigla je bronca. Bilić uoči Austrije ima dvojicu prokušanih “umjetnika” Modrića i Kranjčara, protiv Moldavije i Ivan Rakitić dokazao je da ima mjesto u prvih jedanaest.
- Slatke su brige kad si toliko dobro pokriven na svim pozicijama, uvijek imaš kvalitetnu zamjenu - rekao je Slaven Bilić.
Pitanje je došlo samo po sebi, mogu li Luka, Niko i Ivan biti Slavenovi Zvone, Robi i Aljoša?
- Mi se dugo bavimo tom kombinacijom, još otkad je Rakitić pristao igrati za Hrvatsku. Ali... - zastao je Bilić na trenutak te nastavio:
- Pitanje je bismo li tada bili opasniji, jer bismo morali igrati sa samo jednim napadačem. Dobili bismo nešto drugo, posjed lopte, kontrolu igre, ali smo još uvijek skloniji igri s dvojicom špica. Jedan od njih tad bi morao igrati drugu špicu, a mislim da je bolje da imamo naprijed dvojicu te da im se pridodaje treći, nego da imamo jednog i da iz drugoga plana dolazi samo jedan.
Ivanu Rakitiću bi se jako svidjela ta kombinacija...
- Kako ne bih volio igrati s njima! A tko ne bi želio igrati u reprezentaciji? Ne znam, pitajte izbornika. Je li to moguća kombinacija? Pa, sve je moguće - rekao je Rakitić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • smuc 26.05.2008.

    Biliča za premijera ! ! !

  • Barney 25.05.2008.

    sad kad nema Eduarda, trebao bi staviti Rakitica...pa ako nema trenutno mjesta u veznome redu neka ga gurne u napad sa Petricem sa kojim je dugo igrao u Baselu i poznaju se...odigrat ce bolje nego Olic jer je kompletniji igrac...Olic puno trci..ko muha bez glave...pretrci cijelo igraliste onda krivo doda ili fula gol...jedino pozitivno je sto napada zadnju liniju i tjera ih da grijese... ali na Euru ce ga ove malo bolje i iskusnije momcadi tehnikom i dodavanjem od noge do noge samo setat po terenu ko budalu i izmorit ga......na Euru trebamo svaku loptu pametno iskoristiti...Rakitica u pocetnu postavu a Olica na klupu i pustit ga s lanca u drugom poluvremenu na vec umornog protivnika...pa nisu Juventus i jos nekoliko europskih velikana glupi kad svi zele kupit Rakitica...decko ima i udarac i centarsut i tehniku. Eto, to je moje misljenje...mozda i grijesim...ali vidjet cemo uskoro...po meni je bolji od Olica

  • M.A.S.H 25.05.2008.

    evo kako bi ja volija vidit u buducnosti: stoperski par corluka-simunic(krizanac), lijevi bek-pranjic, desni bek-srna, vezni red- vukojevic-modric, lijevi vezni kranjcar, desni vezni rakitic, napad eduardo-petric

Komentiraj...
Vidi sve komentare