To je to što me zanima!

Izborniku Slavenu Biliću odlično pristaju dva odijela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Još je rano govoriti o sastavu, imamo nekih malih problema, a i nekoliko igrača se nametnulo protiv Poljske, rekao je pred novinarima Slaven Bilić
Vidi originalni članak

Tri utakmice, tri pobjede, devet bodova. Pa ta Hrvatska je pravo otkriće ovog Eura...
- Nismo mi nikakvo otkriće. Ova momčad zna što može, imamo silno puno samopouzdanja. Ali drago mi je da nas sve više ljudi smatra velikom ekipom - rekao je Slaven Bilić, koji je u puno manjoj euforiji nego svi ostali.
- Oduševljeni smo svim ovim što smo napravili, ali nismo mi po našem sudu napravili ništa spektakularno. Naš prvi plan, zapravo i obaveza, bio je ulazak u četvrtfinale. Napravili smo to na, za neke, pomalo neočekivan način. Ali za nas ovo nije nikakvo iznenađenje - tvrdi Bilić.
Protiv Poljaka se nekoliko igrača ozbiljno nametnulo, neće biti lako tim momcima objasniti da opet moraju na klupu.
- A tko kaže da će svi biti na klupi? Iako, nismo se mi ni protiv Njemačke baš provukli, nekakve zasluge valjda imaju i oni koji su igrali tu utakmicu. Ma nema tu problema, krasi nas sjajna atmosfera, a ovako će biti samo još bolja.
Engleski novinar je situaciju u kojoj je Bilić sada opisao rečenicom: "Imate dva odijela i oba vam odlično pristaju."
- To može biti samo dobro, sada imamo više opcija. Oduševljen sam načinom na koji svaki od mojih igrača igrao na ovom turniru, ali nećemo imati glavobolju izabrati tko će igrati.
Bilić će sa suradnicima ovih dana igračima predstaviti mane i vrline turske momčadi. Što neće biti lako iz jednog razloga:
- Lakše je igračima govoriti o Ballacku i Torresu nego o turskim igračima. Ali i turski izbornik ima isti problem, ni kod nas nema previše igrača svjetske klase.
Možda nisu svjetske klase, ali naši su igrači jako, jako dobri. A neki u ovom trenutku i ozlijeđeni.
- Knežević? Ozljeda nije posebno teška, ali on je najvjerojatnije izgubljen za Euro i to nam je ogroman hendikep - započeo je Bilić na temu ozljeda.
- Srna će danas još trčati, sutra bi se trebao priključiti treningu. Klasnić ide na redovni pregled u Bremen, Budan još nije sanirao lakšu ozljedu koljena, a protiv Poljaka je i Rakitić dobio udarac u koljeno. Ništa strašno, ali danas neće trenirati - dodao je izbornik.
Što ako izgubimo od Turske? Hoće li razočaranje biti veliko?
- Nećemo biti zadovoljni ako se vratimo kući - rekao je Bilić, zastao na nekoliko trenutaka pa nastavio:
- Ma strašno glupo mi je na to sad odgovarati. Što ako... Napravit ćemo sve da pobijedimo, imamo dovoljno snage i kvalitete. Respektiramo svakog protivnika, pa tako i Tursku, ali odigrat ćemo utakmicu koja bi nas trebala odvesti dalje. A ako izgubimo, izgubimo... Život ide dalje, opet će svanuti sunce. Ali bili bismo razočarani, naravno.

"EDUARDO I DALJE NEDOSTAJE"
Bilića su pitali je li u kontaktu s Eduardom.
- Čujem se s njim svakih nekoliko dana. Osjeća se odlično, zadnji put smo pričali dan nakon Njemačke. Trenira, radi s loptom i prognoze kažu da će ići na pripreme s Arsenalom. Malo su ovi rezultati smanjili hendikep što nije tu, ali taj je hendikep nemjerljiv. Neće dolaziti ovdje, u tijeku je rehabilitacija i bilo bi suludo ugroziti njegov oporavak.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • josica 18.06.2008.

    svi jedva cekamo petak pakao,,,,zgazicemo turke,,,najjaci smo

  • ANGEL 007 18.06.2008.

    HRVATSKA ce i tursku da pobjedi,u to sam sigurna jer kako decki igraju i kako su organizovani naravno da nam nema krja a to znaci da cemo igrati zadnju igru u polafinalima jer do sada su decki fenomenalno igrali a i tu tursku ce ko nista da pobjede,jer tko je turska,jer izbacili su englesku,pa pobjedili njemacku a to ce im bit od sale, VELIKI POZDRAV OD ANGEL I NAVIJACA IZ NJEMACKE

  • Baraba 18.06.2008.

    vlasic iz sovica je apsolutni kralj i pravi povjesnicar

Komentiraj...
Vidi sve komentare