To je to što me zanima!

Izdašni Arapi: Rekordne premije čekaju novog svjetskog prvaka!

Svaka reprezentacija će za plasman na SP 2022. dobiti 10 milijuna dolara plus dva milijuna dolara bonusa za pripreme. Za ulazak u polufinale dobit će se 25 milijuna dolara, treće mjesto donosi 30, a drugo 40
Vidi originalni članak

Francuska je prije dvije i pol godine, nažalost, osvojila naslov svjetskog prvaka. Pobijedili su nas u finalu 4-2, a u džep su Francuzi spremili čak 38 milijuna dolara.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Fond nagrada na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. bit će još idzašniji. Ako Hrvatska osvoji naslov svjetskog prvaka, zaradit će čak 50 milijuna dolara. Primjerice, Njemačka je za naslov na SP-u 2014. godine zaradila 35 milijuna dolara.

Svaka reprezentacija će za plasman na SP 2022. dobiti 10 milijuna dolara plus dva milijuna dolara bonusa za pripreme. Za ulazak u polufinale dobit će se 25 milijuna dolara, treće mjesto donosi 30, a drugo 40 milijuna dolara. 

ZIMSKI MUNDIJAL U KATARU Zadnji SP s 32 momčadi: Kad su kvalifikacije i što igra Hrvatskoj

- Kao što je uglavnom slučaj, ždrijeb je mogao biti i bolji i lošiji, ali Hrvatska je s razlogom bila među prvim nositeljima i ne trebamo bježati od uloge favorita. Naš cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo, a ovo je skupina u kojoj to možemo ostvariti. Jake utakmice iz protekle dvije godine dobro su nam došle kao priprema za ove susrete -  rekao je Zlatko Dalić i dodao:

- Iz druge i treće jakosne skupine dobili smo Slovačku i Rusiju, protivnike s kojima imamo relativno svježa iskustva, oni će biti naši najveći konkurenti za prvo mjesto. Međutim, ni ostale utakmice nisu jednostavne jer smo iz većine jakosnih skupina dobili ponajbolje reprezentacije. No, ponavljam, Hrvatska je favorit i tako ćemo se postaviti od početka.

Kvalifikacije za Mundijal počinju u ožujku 2021, a završit će u studenom 2021. godine. Play off se igra u proljeće 2022. godine. Dalje prolaze sami pobjednici skupina. Hrvatska je u skupini H s Rusijom, Slovačkom, Slovenijom, Maltom i Ciprom. Raspored utakmica znat će se u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 08.12.2020.

    Evo pocinje se graditi nacionalni stadion. U prosle dvije godine smo ih vec 10 izgradili... dobri smo.

  • LUKAM10 LEGENDA 08.12.2020.

    Idemo uzest i tu balotu ,orjuna neka pati

  • 08.12.2020.

    Imal tute đe mene?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare