To je to što me zanima!

Izgladnjivao se i teturao, vagu nije prošao: UFC otkazao meč

Ryan Benoit očigledno je koristio preagresivne metode skidanja kilograma zbog čega je UFC otkazao borbu, te su ga poslali na liječnički pregled
Vidi originalni članak

Američki UFC borac Ryan Benoit (31) jedva je odradio današnje vaganje uoči sutrašnje borbe koja se trebala održati u Las Vegasu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Aleksandar Rakić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, borac je zbog ekstremnog skidanja kilograma, na mjerenje težine došao u teškom stanju te praktički nije mogao samostalno stajati na nogama. Skidanje kilaže neizostavan je dio borilačkih sportova s ciljem pravednijeg sparivanja pojedinaca slične težine. 

Benoit je premašio granicu za 1,4 kilograma u muha kategoriji, a nakon vaganja je bilo jasno da nije u dobrom zdravstvenom stanju. UFC je Benoita poslao na liječnički pregled, a borbu s Zarrukhom Adashevom su otkazali.

 

Kao posljedica agresivne strategije skidanja kilaže, zdravstveni rizici su ozbiljni. Neke od nuspojava su umor, slabost, vrtoglavica, dezorijentacija, ali i smrt. Jedan od primjera je brazilski MMA borac Leandro Souza koji je 2013. godine umro u sauni pokušavajući skinuti 15 kilograma u sedam dana. 

UŽIVA U HRVATSKOJ Overeem u Trogiru: Jede 'zlatni roštilj' u Plazibatovom društvu

Brazilski borac Diego Ferreira (36) također nije prošao na vaganju jer je imao dva kilograma više za laku kategoriju. Njegovom protivniku Gregoru Gillespiemu pripasti će 30 posto njegovog honorara. 

UFC Vegas 26 priredbu predvode Marina Rodriguez i Michelle Waterson koje su bile točne na vagi, kao i ostali s programa.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • NIKE 08.05.2021.

    Fuj, ljigavi šoubiz koji postaje vantjelesnih mogućnosti boraca.

  • Hummer_1 08.05.2021.

    Moraju skidati kile zato što nisu uopće za tu kategoriju, ali hoće u nižu zato što su onda u prednosti nad ovim manjim.

  • karabas26 08.05.2021.

    Možda je samo popil koju previše,tak i ja izgledam kad dođem doma iz lokalne birtije😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare