To je to što me zanima!

Izgubili milijarde: Engleski nogomet je u problemima?

U samo nekoliko dana Abramovič je na burzi izgubio 15 milijardi eura, u golemim gubicima su i ostali engleski vlasnici i nogometu slijedi krah
Vidi originalni članak

Dani engleske dominacije postat će prošlost, njihovi bogati vlasnici polako će dići ruke od svojih “igračaka” i okrenuti se spašavanju bogatstva koji iz dana u dan kopni golemim koracima. To je zaključak većine svjetskih stručnjaka koji će se, prema njima, očitovati već u zimskom prijelaznom roku. Naime, samo Roman Abramovič u nekoliko je prethodnih dana izgubio 15 od svojih 25 milijardi eura i umjesto da uživa u igrama svog kluba, očajan tetura nokautiran svjetskom krizom. Ljudi bliski njemu tvrde da je, barem zasad, potpuno izvan događanja u Chelseaju i ne promijeni li se ubrzo nešto, njegov debakl mogao bi se reflektirati i na taj londonski klub. Financijska kriza udarila je i Manchester United koliko zbog kopnjenja bogatstva njegovih vlasnika, toliko i zbog velike krize njihova glavnog sponzora. Naime, AIG, američka osiguravajuća kuća umalo je bila pred bankrotom, pretrpila goleme gubitke koje je nedavno djelomično sanirala američka vlada. Kriza je udarila i Liverpool, Portsmouth, “pomela” West Ham i Newcastle, odrazila se na sve engleske klubove...
Engleskom nogometu definitivno ne cvjetaju ruže i nastavi li se ekonomsko propadanje, vrlo brzo najbolji igrači mogli bi napustiti Otok. Financijski krah udario je cijeli nogometni svijet, točnije sve osim klubova koje drže kladionice.

VLASNICI MAN. CITYJA GUBE, ALI I KUPUJU
Nove vlasnike Manchester Cityja financijska kriza navodno je još jače pogodila nego Romana Abramoviča. Abu Dhabi Group na burzi je izgubila oko 17 milijardi eura, ali City to zasad ne osjeća. Oni i dalje pokušavaju kupovati, najnovija želja je Torres.

ABRAMOVIČ DIGAO RUKE OD CHELSEAJA
Zbog velike financijske krize jedan od najbogatijih Rusa više nema vremena za Chelsea i 24 sata dnevno okrenut je burzovnim izvješćima. Zasad je izgubio 15 milijardi eura, a već od ponedjeljka gubitak bi se mogao i drastično povećati.

MADRIDSKOM REALU CVJETAJU RUŽE
Dok se gotovo svi engleski i većina svjetskih klubova hvata za glavu, madridski Real mogao bi postati još bogatiji. Naime, najtrofejnijem europskom gigantu glavni je sponzor internetska kladionica Bwin, kojoj i dalje posao ide fantastično.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11 BILI 12.10.2008.

    pa sto? ako sirotinja gubi zasto nebi oni,dosta je bilo njihovog bahacenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare