To je to što me zanima!

Izgubili smo ih za šaku kuna: Oni osvajaju medalje za druge

Jakov Fak, Mirna Jukić, Nataša Janić i Branko Strupar primjeri su sportaša koji su napuštali Hrvatsku i svoje najveće uspjehe ostvarili su pod zastavama drugih država
Vidi originalni članak

Jakov Fak kod nas je imao tretman kao Ivica Kostelić. Ali očito mu to nije bilo dovoljno, komentirao je Zlatko Mateša odluku biatlonca, koji je prije dvije godine odlučio nastupati za Sloveniju.

Uloženo se “deželi” polako sve vraća, pa je Mrkopaljac u subotu dočekao i prvu pobjedu u karijeri.

- Da je bilo možda malo više truda, mogla se vijoriti i hrvatska zastava. Ali mi podržavamo ono što je najbolje za Jakova - rekli su njegovi roditelji.

I njegovi susjedi komentirali su tada da je pušten za šaku kuna.

Sličan scenarij vidjeli smo i u slučaju obitelji Jukić. Prognanici iz Vukovara nisu dobili dostojne uvjete za trening u Zagrebu, pa je Željko 1999. poveo obitelj u Beč, gdje je počeo strelovit uspon Mirne i Dinka Jukića. I nisu jedini. Branko Strupar zabijao je za Belgiju, Deni Fiorentini s Italijom je postao svjetski vaterpolski prvak, Bernard Tomić i Mark Viduka izabrali su Australiju...

'Najbolji potez koji sam mogao napraviti'

To je bio najbolji potez koji sam mogao napraviti, rekao je Jakov Fak nakon što je 2010. odlučio nastupati za Sloveniju. Nakon što im je donio svjetski naslov, taj je biatlonac prije dva dana ostvario i prvu pobjedu u Svjetskom kupu...

Janić je osvojila čak 18 zlatnih medalja na SP-u

Nataša Janić izabrala je Mađarsku, a njezina braća nastupala su pod hrvatskom zastavom. Ta je kajakašica osvojila 18 zlata na SP-u i tri na Olimpijskim igrama.

Mirna je donijela broncu Austriji

Zabljesnula je na Igrama u Pekingu 2008. godine. Osvojila je brončanu medalju u utrci na 100 metara prsnim stilom. Dinko Jukić bio je četvrti na 200 metara 2012. godine u Londonu.

Strupar je zabijao za belgijsku reprezentaciju

Branko Strupar dobio je belgijsko državljanstvo 1999. godine i s ponosom je nosio dres te države, za koju je nastupio 17 puta. Posebno ga vole u Genku, za koji je zabio 106 golova.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • GordanFoisz 11.12.2012.

    Viđe Faka - puža slinavca što se zaslinio... a Janićka nije mogla napustiti Hrvatsku, pošto je iz Srbije (Hrvatica iz Bačke Palanke) kojoj se vratila i za koju će ponovo veslat.

  • azrijel 10.12.2012.

    To je Matešina greška

  • WOMANIZER 10.12.2012.

    za znanstvenike se ovaj termin naziva "odljev mozgova"- svi koji nešto vrijede znaju da u hrvatskoj neće proći onako dobro kako bi to prošli negdje drugdje pa zato i odlaze, i drago mi je zbog njih jer imaju kamo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare