To je to što me zanima!

Izrael u polufinalu, novi rekord gledanosti u povijesti europskih prvenstava igrača do 21 godine!

Na utakmici Gruzije i Izraela u Tbilisiju bilo je rekordnih 44.338 gledatelja, a time je i ovaj Euro postao najgledaniji ikad s ukupno 250.746 ljudi. A još je šest utakmica pred nama...
Vidi originalni članak

Za početak: rezultati. Španjolska i Izrael igrat će u polufinalu Europskog prvenstva do 21 godine i blizu su odlasku na Olimpijske igre, kamo će tri najbolje reprezentacije s Eura, odnosno svi polufinalisti ako među njima bude domaćin Igara 2024. Francuska.

Španjolska je u četvrtfinalu u Bukureštu pobijedila Švicarsku 2-1 nakon produžetka. Sergio Gomez je u 68. minuti postigao vodeći pogodak za Španjolce, Švicarci su izjednačili u prvoj minuti nadoknade vremena golom Zekija Amdounija, a konačnih 2-1 za Španjolsku postavio je Juan Miranda pogotkom u 103. minuti.

Podsjetimo, Španjolska je osvojila prvo mjesto u našoj skupini nakon pobjeda nad Rumunjskom 3-0, Hrvatskom 1-0 i remija s Ukrajinom 2-2.

A u prvom četvrtfinalu, odigranom u Tbilisiju, Izrael je nakon jedanaesteraca svladao domaćina Gruziju 4-3 (0-0). Golman Peretz obranio je udarce Gague i Hvadagianija. No tom je utakmicom ovo Europsko prvenstvo ušlo u povijest kao najgledanije ikad!

Na tribinama Paichadze stadiona bilo 44.338 gledatelja, što je najviše u povijesti na nekoj utakmici Eura do 21 godine, a ukupna je gledanost ovog EP-a došla do 250.746 ljudi, čime je već sad, šest utakmica prije kraja, postalo najgledanije ikad nadmašivši turnir u Poljskoj 2017., kada je na svim utakmicama zajedno bilo dosad rekordnih 243.995 gledatelja. Najviše zahvaljujući Gruzijcima, kojih je na tri utakmice svoje reprezentacije u Tbilisiju došlo više od 41.000.

U nedjelju navečer igraju se ostala dva četvrtfinala: Izrael čeka pobjednika okršaja Engleske i Portugala, a Španjolska boljeg iz susreta Francuske i Ukrajine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare