To je to što me zanima!

Prvi smo u skupini! Izrael 'pao' u Maksimiru, Grčka remizirala!

Hrvatska je u Maksimiru pobijedila Izrael 3-1. Gosti su poveli preko Hemeda. No u drugom dijelu Modrić je zabio za 1-1, a Eduardo je dvama golovima osigurao slavlje
Vidi originalni članak

Šok! Dok su naši igrači pokušavali napraviti smisleniju akciju, a to im u prve 44 minute baš i nije išlo, Izrael je zabio preko Tomera Hemeda. Oko 15.000 ljudi na Maksimiru nije moglo vjerovati. Zar je to Izrael koji je u rasulu? Zar je to momčad u kojoj igrači zbog sukoba ni ne pričaju međusobno? A mi od njih gubimo. Jedina svjetla točka tada bio je pogled na drugu utakmicu u kojoj je Grčka gubila 1-0 na gostovanju od Latvije.

No onda svjetlo na početku drugog dijela u liku i djelu Luke Modrića koji je nakon 120 sekundi zabio golčinu. Njegov udarac odsjeo je u rašljama izraelskog golmana. Nije moglo bolje, jer Ben Haim je glupim startom na Eduarda zaradio crveni karton. 

A onda "Eduardo šou". Nije dugo trebalo da Dudu vrati Izraelcima, i to dvostruko. Kontra, sjajna lopta Modrića i Eduardo zabija za 2-1. Sve se preokrenulo, nasreću, u našem smjeru. Eduardu nije bilo dosta pa je pet minuta nakon prvog, "utrpao" i drugi gol. Srnin centaršut proslijedio je glavom iza nemoćnog gostujućeg golmana. U tim se trenucima više razmišljalo o drugoj utakmici u kojoj je Grčka gubila od Latvije 1-0. 

Potpuno se promijenila atmosfera na tribinama. Od očaja smo stigli do ushićenja. Tri komada su bila u mreži Izraela, bili smo blizu prvog mjesta u skupini... Sudac je odsvirao kraj, a čekao se samo kraj utakmice u Latviji...

Srna: Pokazali smo karakter, a sad idemo u Grčku po bod

Pokazali smo karakter u drugom dijelu. Bila je to druga priča. Isključenje je bilo čisto. Cilj je uzeti bod u Grčkoj i plasirati se na Euro - rekao je Darijo Srna koji zbog dobivenog žutog kartona neće moći igrati u toj utakmici.

- Jako sam sretan zbog golova. Čestitam momcima, nije bilo lako. Iako smo gubili, bili smo strpljivi. Znali smo da će doći gol - dodao je dvostruki strijelac Eduardo.

Hrvatska - Izrael 3-1 (Modrić 47, Eduardo 55, 57/ Hemed 44)

Latvija - Grčka LIVE: 1-1 (gotova utakmica)

Golom Caune od 2. minute Latvija vodi protiv Grčke. Igra se 65. minuta, a rezultat se nije promijenio. Ako bi Latvija slavila protiv Grčke, Hrvatska bi na prvo mjesto došla s dva boda više od Grka. Trenutno se igra 70. minuta utakmice u Latviji. Nema promjene. Latvija i dalje vodi. Grčka svim silama pokušava izjednačiti, no zasad bezuspješno. U Rigi se igra 76. minuta. 

Grci su sve više napadali i šest minuta prije kraja utakmice zabili su preko Papadopoulosa za 1-1. I s remijem u Rigi, Hrvatska je prva u skupini. Čeka nas odlučujuća utakmica u Grčkoj nakon koje će se sve znati. Igra se 90. minuta utakmice, četvrti je sudac pokazao da će se igrati još tri minute. Gotovo je. Latvija - Grčka 1-1.

Tablica skupine F:

Hrvatska 19

 Grčka    18

   Izrael   13

  Gruzija  10

    Latvija  8

   Malta    1

Idi na 24sata

Komentari 388

  • ajjjajaja 08.09.2011.

    Jelavić da igra tri dana nebi zabio gol i neki njemu slični koje forsira Bilić. Bilić je stručnjak ali neznam za što.

  • user_113834 08.09.2011.

    Kakvo nerjeseno.ide se na pobjedu!!!

  • willcraft 07.09.2011.

    Budete li igrali na bod kao sto igrate od TURSKE pa sve dosada izgubicete sigurno !!! napad je najbolja obrana treba zabiti dva gola i onda ste sigurno pobjedili ,jedan za nerjeseno jer grci ce jedan zabiti kao i uvijek!!!"strah se uvuko u vas totalni!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare