To je to što me zanima!

Izvršni odbor ruši povjerenika za suđenje? 'Nezadovoljni smo'

Nakon sedam kola HNL-a Izvršni odbor HNS-a prozvao je povjerenika za određivanje sudaca Alena Gereka i Komisiju nogometnih sudaca da se očituje. Kažu kako postoji opravdano nezadovoljstvo
Vidi originalni članak

Izvršni odbor HNS-a nezadovoljan je suđenjem u HNL-u u prvih sedam kola te je zbog toga zatražio očitovanje Povjerenika za određivanje sudaca Alena Gereka te Komisije nogometnih sudaca.

Nakon izvješća, kako piše savez, "bit će donesene odgovarajuće odluke, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena". Prevedeno, izvjesne su smjene u sudačkoj organizaciji.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je na danas održanoj sjednici u Zagrebu raspravljao o suđenju u HT Prvoj ligi. 

Izvršni odbor je pored predviđenih točaka na dnevni red uvrstio točku o analizi suđenja u Hrvatski Telekom Prvoj ligi te je utvrđeno kako postoji opravdano nezadovoljstvo samog Izvršnog odbora, klubova, trenera, igrača i javnosti suđenjem u prvih sedam kola ovogodišnjeg prvenstva.

Izvršni odbor je, stoga, zatražio očitovanje Povjerenika za određivanje sudaca HT Prve lige, kao i Komisije nogometnih sudaca, u roku od 48 sati.

Nakon dostavljenih izvješća, bit će donesene odgovarajuće odluke o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

Gerek je preuzeo funkciju povjrenika za suđenje pred početak prošle sezone, naslijedivši Igora Pristovnika koji je samo godinu dana povjerenik. Bivši je nogometni sudac koji je u HNL-u odsudio 75 utakmica, a od 2013. je u mirovini. Po struci je ekonomist, diplomirani je inženjer agronomije-agroekonomike te istaknuti član HDZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Vladovladić_1 03.09.2019.

    Vidi se da je kvaliteta suđenja loša jer je Dinamo izgubio derbi, a još i Dinamov igrač dobio izravni crveni karton, nečuveno. Mamić se okreće u izbjeglištvu.

  • POTPEC 02.09.2019.

    Otkad ja pišem da nam je suđenje katastrofalno bez obzira za koga, kad i kojoj utakmici se sudi. Suci su takvi kavi jesu, ali ne zato šta ne znaju suditi, nego iz razloga šta znaju da će ih netko štititi.. I OPET kažem onog trena kad se suci počmu kažnjavati, ali ne ne suđenjem par utakmica u 1.ligi, NEGO kažnjavanjem suđenjem u nižim ligama di nisu štičeni kao lički medvidi. Nije suđenje kao nekada kad nisu bile kamere i pregledi situacija. DANAS je to drukčije i to oni moraju shvatiti ili se odreći suđenja. ZATO i nemamo sudaca u EU ligama.

  • ToniMontana 02.09.2019.

    dok osudena lopovska familija vlada HNSom(Dinamom), nece biti postenog sudenja

Komentiraj...
Vidi sve komentare