To je to što me zanima!

J. Terry više nije kapetan: Poštujem Capellovu odluku

Rio Ferdinand novi je kapetan Engleske. The Sun kalkulira da će zbog skandala John Terry u sljedeće četiri godine izgubiti iznos od 20 mil. funti
Vidi originalni članak

Nakon dugotrajnog razmišljanja shvatio sam da bi za mene i momčad najbolje bilo da Johnu oduzmem kapetansku traku,  izjavio je Fabio Capello, engleski izbornik, nakon 12-minutnog razgovora s bivšim kapetanom Terryjem na Wembleyu.
Branič Chelseaja i nogometne reprezentacije Engleske John Terry tako više neće nositi kapetansku traku nacionalne momčadi. Engleski nogometni savez potvrdio je izbornikovu odluku i Terry će na SP-u biti 'tek jedan od'. Talijanova odluka samo je nastavak sapunice koja posljednjih dana zabavlja kako englesku tako i svjetsku javnost. Naime, Terry je priznao da je u više navrata održavao vezu s djevojkom suigrača Waynea Bridgea Vanessom Perroncel, a engleski mediji saznali su da je mlada Francuskinja bila u vezi s još nekoliko igrača Chelseaja.
- Bio sam jako zadovoljan kapetanom. Ponašao se u skladu sa svojom ulogom u momčadi, a na terenu je uvijek bio vođa. Naravno, John je prvi saznao moju odluku i bilo je pošteno da mu sam to kažem - priča Capello.
- Odredivši Terryja za kapetana, objavio sam i tko je njegova prva, a tko druga zamjena. Nema razloga da to mijenjam - rekao je Capello.
Naljednik je tako postao Rio Ferdinand. A Terry se pomirio s tim.
- U potpunosti poštujem odluku koju je izbornik donio. I dalje ću davati sve od sebe igrajući za Englesku - kratko se osvrnuo John, oženjeni otac dvoje djece.
John je u Chelseaju dobio slobodne dane da riješi spoljuljani odnos sa suprugom, a Ancelotti je za razliku od svog sunarodnjaka ostavio traku na kapetanovoj ruci.
Britanski tabloid The Sun kalkulira da će  John Terry u sljedeće četiri godine ostati uskraćen za iznos od 20 milijuna funti, koliko je mogao zaraditi od potencijalnih ugovora. Terryjev jedini trenutni individualni sponzorski ugovor je onaj sa Umbrom, vrijedan 4 milijuna funti. Ostali su vezani uz Chelsea (Samsung) i englesku reprezentaciju (Nationwide).
Sada, kada je ostao bez vrpce, neće imati nikakvu šansu dostići ili nadmašiti Davida Beckhama, nedodirljivog šampiona unosnih marketinških ugovora i najvećeg magneta za sponzore. Terry u Chelseaju zarađuje 150.000 funti tjedno, te je procijenjen na 17 milijuna funti. Već sada ostao je bez iznosa od 250.000 funti, koliki je bonus za kapetana reprezentacije. The Sun prenosi izjavu Sue Bridgewater, stručne osobe na području sportskog marketinga:
- Tvrtke nisu niti dosad baš previše koristile Terryja u marketinškom smislu, ali je za to postojao izrazito veliki potencijal u vidu nadolazećeg Svjetskog prvenstva. Dosadašnji engleski kapetani su u takvim prilikama uvijek zarađivali značajne svoje od sponzorskih ugovora, a najuspješniji je, dakako, bio David Beckham. Stručnjaci iz područja marketinga također vjeruju da će Nationwide i Samsung, dvije korejske elektroničke tvrtke koje su nedavno produžile sponzorske ugovore sa Chelseajem do 2013. godine, eliminirati Terryjev lik iz propagandnih poruka i osloniti se na druge igrače momčadi sa Stamford Bridgea...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Frank Ribery 06.02.2010.

    Ja sam zadnji a jedini sam točno rekao neznalice.

  • guga10 06.02.2010.

    JADNICA TOLIKO SE OPIRALA ALI VISE NIJE MOGLA PA JE POPUSTILA

  • njonjo 06.02.2010.

    Ta zenska me podsjeca na nekog , samo koga ?. Ha pa na Nives Celzius

Komentiraj...
Vidi sve komentare