To je to što me zanima!

Jack Wilshere: Za Englesku bi trebali igrati isključivo Englezi

Ako se mene pita, pet godina boravka u Engleskoj ne znači da je netko Englez. To ne znači da odmah može igrati u reprezentaciji, kaže veznjak Arsenala, Wilshere...
Vidi originalni članak

Zabio je u subotu dva gola Sunderlandu i postao hit. Adnan Januzaj (18) veznjak je Manchester Uniteda. Mladi Kosovar odrastao je u Belgiji, a ima pravo nastupa za nekoliko reprezentacija, Belgiju, Englesku, Albaniju i Kosovo.

Spominju se još i Srbija, Turska, kao i Hrvatska.

- Sjajan je potencijal, ali Januzaj nema hrvatske "papire" - rekao nam je Ivo Šušak.

Na Otoku se raspravlja o mogućem nastupu Januzaja za englesku nogometnu reprezentaciju. 

Veznjak Arsenala, Jack Wilshere, nije oduševljen tom idejom.

- To nije u redu. Ako si Englez, onda si Englez. Za Englesku bi trebali igrati samo Englezi - rekao je Wilshere i dodao:

- Ako se mene pita, pet godina boravka u Engleskoj ne znači da je netko Englez. To ne znači da odmah može igrati u reprezentaciji. Da sam ja otišao na pet godina u Španjolsku sigurno ne bih igrao za Španjolsku - kaže mladi veznjak.

O tome treba li Englez biti i izbornik Engleske, Wilshere kaže:

- Mislim da je bolje da je Englez na čelu naše reprezentacije, ali nemojte me krivo shvatiti, Fabio Capello je napravio puno za mene na reprezentativnom planu. Capello  me doveo, dao mi šansu iako sam bio mlad. Bio je odličan izbornik - rekao je Wilshere.

Ivo Šušak: Januzaj je sjajan potencijal, ali nema "papire"

Idi na 24sata

Komentari 60

  • SasaRodic 10.10.2013.

    Mladi Kosovar odrastao je u Belgiji, a ima pravo nastupa za nekoliko reprezentacija, Belgiju, Englesku, Albaniju i Kosovo. Greska.Za Englesku ne moze do 2018 god,sto znaci da je novinar napravio klasican propust u tekstu. MOmak ima pravo da igra za Belgiju,Albaniju,Srbiju ili Tursku.Naravno ima pravo i za tkz drzavu Kosovo alo cisto sumnjam da bi za njih igrao neki "ozbiljniji" igrac.

  • Mate Hajduk 09.10.2013.

    Za reprezentaciju ne mogu igrat stranci kao u klubovima barem nebi smijeli, pogledajte samo francusku, njemacku, belgiju, svicarsku ima ih jos. Sve neki crnci, turci i slicno. Nije reprezentacija klub ljudi.

  • zgzoo01 09.10.2013.

    pa i igraju sve englezi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare