To je to što me zanima!

Jadranski derbi pripao Rijeci: Mujanović i Benko za tri boda

Trener Rijeke Kek u najavi utakmice rekao je kako je njegova momčad bolja i kako na Poljud dolazi po pobjedu, a nju su njegovi igrači osigurali već u prvih 45 minuta
Vidi originalni članak

Hajduk ni treći put u sezoni nije uspio pobijediti Riječane. U posljednjoj utakmici 29. kola Prve HNL Rijeka je na Poljudu pobijedila 2-1.

Trener Rijeke Matjaž Kek u najavi utakmice rekao je kako je njegova momčad bolja i kako na Poljud dolazi po pobjedu, a nju su njegovi igrači osigurali već u prvih 45 minuta.

Poveli su Riječani u 21. minuti nakon što su lijepo izigrali obranu Hajduka. Jugović je primio loptu na lijevoj strani i dao povratnu loptu za Mujanovića, koji sa sedam, osam metara svojim drugim prvenstvenim golom ove sezone donosi vodstvo Rijeci.

U 28. minuti Benko je mogao udvostručiti vodstvo gostiju s Kantride, ali nakon što je izbio sam pred golmana Blaževića, otišao je previše u stranu te je propala prilika.

Ipak, osam minuta kasnije Benko nije propustio novu priliku da zabije na Poljudu. Mujanović je gurnuo loptu za Benka, a napadač Rijeke je udarcem, lijevo iskosa, zabio za vodstvo gostiju 2-0.

Branič Hajduk Mario Maloča nakon utakmice je rekao kako smatra da taj gol nije regularan.

- Bio je očit prekršaj Benka na meni prije drugoga gola. Pogodio me koljenom, imam veliku masnicu na boku - Mario Maloča

U nastavku utakmice Hajduk je zaigrao puno odlučnije, a bolju igru okrunili su golom u 53. minuti. Sušić je dobio povratnu loptu na 18 metara, te je sjajno plasiranim udarcem u donji lijevi kut gola Mancea smanjio vodstvo Rijeke na 2-1.

Do kraja utakmice Hajduk je dominirao i tražio izjednačenje, ali gol nisu zabili. Najbliže izjednačenju bili su su 78. minuti kada je Jozinović lijevo iskosa s deset metara pucao, ali njegov udarac zaustavila je prečka.

Rijeka je pobjedom preskočila Hajduk i sada je s 49 bodova treća momčad Prve HNL. Hajduk je na četvrtom mjestu, s bodom manje.

U sljedećem kolu Rijeka dočekuje Dinamo, dok Hajduk ide u goste Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 294

  • user_264363 29.04.2013.

    Deri Rijekoooooo!!!!

  • ecolozzi 29.04.2013.

    Interesantno je to kako su ljudi prokleta rasa vječito neko prepucavanje i negodovanje, pa šta nemože neko iz gušta čestitati drugome nego odmah vrijeđanje i traženje kojekakvih izlika da se napakosti.Ovo pišem općenito ne vezano za članak.

  • Fredy_1 29.04.2013.

    :-)))...

Komentiraj...
Vidi sve komentare