To je to što me zanima!

Jakirović zna kako s Hajdukom: Pobijedio na Poljudu s petim klubom, Karoglanu ne ide...

Mislav Karoglan u HNL-u još nije pobijedio Dinamo i Lokomotivu. Protiv Dinama ima po dva remija i poraza. Sergej Jakirović, pak, odnosio je tri boda s Poljuda još dok je vodio Sesvete u 2. HNL...
Vidi originalni članak

Dinamo je u 28. kolu HNL-a nakon tri i pol godine uspio odnijeti tri boda iz Splita. Te 2020. trener je bio Zoran Mamić, koji već odavno nije u Hrvatskoj. Sergej Jakirović (47) stigao je do vrijednog trijumfa i Hajduk praktički izbacio iz utrke za naslov, a "modrima" ostavio nade da mogu stići Rijeku i dokopati se prvog mjesta na kraju sezone.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Hajduk - Dinamo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jakirović je nekoliko puta ove sezone bio "na klocnama". Nakon svakog, čak i najmanjeg kiksa, zazivala se njegova smjena. Njemu i ljudima iz njegova stožera svaka je utakmica bila kao finale Lige prvaka. Nije znao hoće li sljedeći dan voditi trening ili će morati zvati odvjetnika i menadžera i dogovarati s Dinamom raskid ugovora.

Pobjedom nad Hajdukom došao je do nesvakidašnjeg postignuća. Uspio je pobijediti Hajduk na Poljudu s petom klubom! Kao trener Sesveta pobijedio je u drugom rangu hrvatskog nogometa Hajduk II 1-0.

Još pamte neki njegovo prvo gostovanje na Poljudu s nekim prvoligaškim klubom. Gorica je tek ušla u HNL pa na Poljudu pobijedila 2-0. Jakirović je nakon Gorice vodio Maribor, a potom se skrasio u Zrinjskom, gdje je složio sjajnu momčad i osvojio prvenstvo. U prijateljskoj utakmici sa Zrinjskim na Poljudu pobijedio je 3-1.

Nakon Zrinjskog preuzeo je Rijeku i izvukao je iz ponora. Rijeku koja je bila predzadnja i borila se za goli život. Pobijedio je Splićane 2-1. Pobjedu na Veliku subotu dugo će pamtiti. Bruno Petković zabio je za konačnih 1-0.

REAKCIJA NAVIJAČA VIDEO Torcida salvama zvižduka ispratila hajdukovce. Boysi: 'J... se, j... Splite, Dinamo šampion!' TKO UZIMA TITULU? Velika promjena. Evo što kažu kladionice oko šansi za naslov

S druge strane, Mislavu Karoglanu (41) protiv Dinama ne ide pa ne ide. Hrvatski prvak i Lokomotiva jedini su klubovi koje Karoglan još nije uspio pobijediti u kratkoj trenerskoj karijeri. 

Prvi okršaj s Dinamom imao je u prvom mandatu na klupi Hajduka. U listopadu 2022. na Poljudu je bilo 1-1. Ovu sezonu započeo je kao trener Istre. U gostima je izgubio 3-0. Bilo je to u srpnju 2023. U ožujku je na Maksimiru s Dinamom odigrao 0-0, a sad je izgubio. Tko zna, možda mu je to bila zadnja utakmica na klupi Hajduka...

ŠTO MISLITE? ANKETA Tko je kriv za Hajdukov pad? Karoglan, Livaja, drugi igrači, Nikoličius, Jakobušić...? ODJECI DERBIJA Hajduk nije ispunio cilj sezone i rezovi su neminovni. Samo je pitanje tko će i kad započeti...
 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • lily A 31.03.2024.

    Slucajno

  • Daimos 31.03.2024.

    Prvo poluvrijeme dobra igra, drugo neshvatljivi pad. Umjesto da ih dokrajčimo mi se branimo.

  • dine 31.03.2024.

    Ajmo dizanje do neba a do nedavno ste vikali jakire odlazi koji licemjeri…

Komentiraj...
Vidi sve komentare