To je to što me zanima!

Jakov Fak: Optužuju me i kritiziraju zbog politike...

U Hrvatskoj bih financijski bolje prošao, ali naš Biatlonski savez nije ispunio moje uvjete vezane uz trenera, kaže naš najtrofejniji biatlonac Fak...
Vidi originalni članak

Najviše sam dvojbi imao zbog straha za napredak karijere, koja je dosad odlična. Htio sam nastaviti raditi u kvalitetnoj sredini, a želja mi je bila, kao i svakom drugom sportašu, nastupati za svoju zemlju. No treniranje sa slovenskom reprezentacijom više nije bilo moguće i zato sam morao početi nastupati za Sloveniju, obrazložio je razloge svojeg odlaska Jakov Fak.
Mrkopaljac se nakon odluke da više neće nastupati za Hrvatsku našao na udaru kritika.
- Bilo je puno optužbi, ali ne u mojoj sredini. To je sve zbog politike. Mislim da u sportu granica ne bi smjelo biti - uvjerava Jakov Fak i nastavlja:
- Financijski bih u Hrvatskoj prošao bolje. S te bi mi se strane ostanak isplatio. No Hrvatski biatlonski savez nije ispunio moje uvjete vezane uz trenera.
Fak vjeruje kako bi mu bilo lakše da je otišao nastupati za neku drugu reprezentaciju.
- Mislim da ne bi bilo puno problema i optužbi da sam odlučio nastupati za Norvešku, Austriju ili Njemačku - tvrdi Mrkopaljac i dodaje:
- Nadam se da neće biti nikakvih komplikacija, da će dogovor biti ispoštovan i da će moja ispisnica biti što prije u slovenskom biatlonskom savezu. Sve je na sastancima bilo korektno.

'PUNO SAM PROPUSTIO ZBOG ODLASKA U SLOVENIJU'
Lako je otići na trening, ali razlika je ako ga ne možeš izvesti ni glavom ni tijelom. Pripremao sam se, ali to nije to. Pritisak me nije slomio iako mi je teško. Nadam se, međutim, da ću se što prije moći stopostotno motivirati za treninge i da ću nadoknaditi štetu koja je nastala dosad. Puno sam propustio zbog odlaska u Sloveniju, rekao je Fak. Naš je bivši biatlonac pojasnio i kako se uopće počeo baviti ovim sportom. - U Hrvatskoj je najpopularniji nogomet i ako se 90 posto ljudi bavi njime, i ti ćeš. Ali imao sam sreće da nogomet u mojemu mjestu nije toliko razvijen i zato se svi radije bave skijanjem ili skijaškim trčanjem - kaže Mrkopaljac.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ropee 12.08.2010.

    Sramota je što o Faku uopće pišu,sada je slovenac pa nek oni pišu o njemu. Žalosno je da je mali odgojen bez domoljublja, a i ja mislim da što je napravio napravio je.

  • šamar 12.08.2010.

    rijetko koji sportas uspije u nasoj drzavi bas zbog politike i osobnih interesa...zalosno jer imamo jako jako kvalitetne ljude a ne znamo s njima

  • fonto 12.08.2010.

    pa ak nije financijski onda je zbog trenera sad,a najprije su ga novci mucili,JAKOVE FAK,nisi ti ni prvi ni zadnji sportas u hrvatskoj koji nas je ucinio ponosnim zato se nemoj previse \'\'uzdizati u nebo\'\'

Komentiraj...
Vidi sve komentare