To je to što me zanima!

Janica otvara EP u dizanju utega: Konkurencija je strašna

Dugo sam u dizanju, ali ovo mi je najdraže natjecanje jer se prvi put odvija u mom gradu pred mojom publikom, rekao je hrvatski olimpijac Amar Musić
Vidi originalni članak

Povodom Europskog prvenstva u dizanju utega, koje će se održati u Splitu od 1. do 8. travnja, u hotelu Park održana je konferencija na kojoj je predstavljeno prvenstvo na kojem će se natjecati 343 dizača iz 42 europske zemlje.

Na prvenstvu koje će u nedjelju u 15 sati otvoriti Janica Kostelić za Hrvatsku će nastupiti osam djevojaka i sedam muškaraca pod vodstvom izbornika reprezentacije Boška Čavke.

- Sjajna je stvar što se EP održava u našoj zemlji. Bit će to velik poticaj za naše dizače utega i sve koji se žele baviti ovim lijepim sportom. Ulaz će biti slobodan za sve koji žele doći pogledati natjecanje i bodriti naše natjecatelje - rekao je Čavka i dodao:

- Konkurencija je jaka, dolazi jako puno osvajača europskih i svjetskih medalja, a ja bih bio zadovoljan da naši ostvare svoje najbolje rezultate. To bi značilo i A finale za Amara Musića te Mihaelu Kruljac i Tihanu Majer. 

Za 17-godišnju Karmen Budiša ovo je prvo veliko natjecanje od kojeg očekuje prije svega stjecanje iskustva.

- Želja mi je potvrditi 60 kg u trzaju i 70 u izbačaju jer tek se dvije i pol godine bavim ovim sportom i još uvijek se mučim uskladiti obaveze u školi i treninge. Možda je stereotip da je dizanje muški sport, u njemu se može naučiti puno o disciplini, samopouzdanju i pomicanju svojih granica - rekla je mlada Karmen koja će se natjecati u kategoriji do 90 kilograma.

Za razliku od Karmen, Amar je u dizanju već 16 godina i on prvenstvo očekuje s puno drugačijim ciljevima. 

- Dugo sam u dizanju, ali ovo mi je najdraže natjecanje jer se prvi put odvija u mom gradu pred mojom publikom. Dat ću sve od sebe za finale i pokušaj da oborim vlastite najbolje rezultate, a to su 162 kg u trzaju i 202 u izbačaju. Na OI sam otišao na brzinu, jer sam tek naknadno dobio poziv. Sada sam dobro spreman i nadam se da će natjecanje proći u najboljem redu te da će domaća publika biti vjetar u leđa koji će mi dati dodatno samopouzdanje i adrenalin.

Natjecanje će se održati u velikoj dvorani sportskog centra Gripe, a ulaz je za sve slobodan.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Joker123 29.03.2017.

    Icu gledat sto posto jedva cekan

  • dr.House 29.03.2017.

    Hoce biti bivsi ministar Jovanovic,hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare