To je to što me zanima!

Jansrud odustao od slaloma, Hirscher slavi povijesni globus

Nitko dosad u povijesti muškog dijela Svjetskog skijaškog kupa nije osvojio četiri ukupna naslova u nizu, sve do Marcela Hirschera. Jansrud je odustao od slaloma
Vidi originalni članak

Marcel Hirscher je novi-stari osvajač Velikog kristalnog globusa u Svjetskom skijaškom kupu. Austrijanac je i matematički osigurao najveću nagradu u alpskom skijanju nakon što je njegov prvi pratitelj Kjetil Jansrud objavio da neće nastupiti u nedjeljnom slalomu i tako pokušati nadoknaditi 60 bodova zaostatka, što bi, s obzirom na Norvežaninovo slalomsko umijeće, pripadalo u sferu nadrealnog.

Četvrtim velikim globusom u nizu Hirscher je postao prvi u povijesti muškog dijela Svjetskog kupa kojemu je to uspjelo. Ukupna rekorderka i dalje je Annemarie Moser-Pröll s pet naslova zaredom (ukupno šest), dok je u muškoj konkurenciji sveukupno najuspješniji Luksemburžanin Marc Girardelli s pet titula.

Jansrud je posljednju priliku u ovoj sezoni za prvi Veliki kristalni globus u karijeri ispustio u subotnjem veleslalomu gdje je zauzeo 11. mjesto, dok je Hirscher bio četvrti.

Vrlo zanimljiv rasplet borbe za ukupnu pobjedu u ženskoj konkurenciji očekuje se u nedjeljnom veleslalomu. Vodeća je Tina Maze, a drugoplasirana Anna Fenninger zaostaje samo 18 bodova. Austrijanka je vodeća u poretku te discipline, pa će Slovenka morati pokazati najbolje od sebe želi li još jednom uzeti svjetski naslov.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • hende007 24.03.2015.

    Hirscher sasvim zasluženo, odličan je, a i forma ga služi već duže vrijeme.

  • Marko222_1 21.03.2015.

    Dakle covijek koji skija 2 discipline osvaja 4 globusa zaredom..komedija je skijanje trenutno,ocaj tezi u sto se pretvorilo..nekad si barem 4 od 5 trebao znat vozit da osvojis...

  • stjepan1999 21.03.2015.

    Hirscher ovako mlad vec usao u legende.Definitivno jedan od najvecih!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare