To je to što me zanima!

Jarnijev dream team: Nije bilo lako izabrati najbolje

Robert Jarni, legendarni lijevi bek Hrvatske igrao je za Hajduk, Bari, Juventus, Real i Betis. Hierro ga je oduševio u obrani, a Davor Šuker u napadu
Vidi originalni članak

Imao sam sreću da sam u karijeri igrao u velikim klubovima i reprezentaciji koja je osvojila broncu na SP-u, tako da sam dijelio svlačionicu sa sjajnim igračima, rekao je Robert Jarni i ‘požalio se na težak izbor:
- Najradije bih u idealnu postavu uvrstio kompletnu postavu ‘vatrenih’ iz ‘98. i ne bih pogriješio - kaže Jarni.
- Možda će se nekom učiniti da je premalo kreativaca, no moja nogometna filozofija je da je bolje imati u momčadi Šukera, koji će u deset utakmica dati osam ‘običnih’ golova, nego atraktivnog napadača koji će u deset utakmica zabiti jedan gol za pamćenje. Izbor trenera također mi nije bio nimalo lak. Odlučio sam se za Luisa Aragonesa kao prvog trenera i Marcella Lippija kao pomoćnika - završio je.

GOLMAN: ANGELO PERUZZI
Osvojio je SP s Italijom, Ligu prvaka, Kup Uefe... Jedan na jedan je bio nenadmašan, rijetko bi mu tko uspio zabiti na treningu, a i izvan terena je odličan momak.
DESNI BEK: MARIO STANIĆ
Iako je po vokaciji bio napadač, žrtvovao se i popunjavao desni bok reprezentacije. Koliko je bio uspješan, najbolje svjedoči bronca sa SP ‘98. Fenomenalan!
DESNI STOPER: FERNANDO HIERRO
Jedan od najboljih defenzivaca s kojima sam igrao, no isto tako i nemilosrdan u prekidima, u Realovu je dresu postigao više od 100 golova. Pravi lider.
LIJEVI STOPER: CIRO FERRARA
Besprijekoran u obrambenim zadacima, jedan od najprofesionalnijih igrača s kojima sam dijelio svlačionicu. Osvojio je Ligu prvaka, Kup Uefe...
LIJEVI BEK: ROBERTO CARLOS
Legenda Brazila i Reala. Osvojio je 24 trofeja. Kao i svaki Brazilac, bio je vrlo atraktivan nogometaš, no puno je više davao prema naprijed nego prema natrag.
ZADNJI VEZNI: FERNANDO REDONDO
Sir Alex Ferguson za njega je rekao da igra kao da ima magnet u kopačkama. Fernando je gospodin od glave do pete, kako na terenu tako i izvan njega.
PREDNJI VEZNI: ROBERT PROSINEČKI
Genijalac koji je upornošću dokazao kvalitetu. Odlaskom iz Dinama pokazao je koliko ima vjere u sebe. Kad se zainatio, nije bilo igrača koji bi mu uzeo loptu.
DESNO KRILO: DEL PIERO
Rekorder u broju nastupa i u broju postignutih golova za Juventus, s kojim igra 18. sezonu. Ostao je u klubu i kad je izbačen u Serie B. Jedan od najboljih.
LIJEVO KRILO: ZVONE BOBAN
U Milanu je igrao osam sezona, u vrijeme najveće slave, uz bok velikih zvijezda koje su onda igrale. Bio je karakteran igrač, vođa s karizmom i kapetan ‘vatrenih’.
PREDNJI VEZNI: ROBERTO BAGGIO
Bio bi lider i kapetan moje momčadi. Zbog individualnih vrijednosti je legenda, uvijek je bio vođa. Iznenadili biste se koliko je jednostavan i skroman.
NAPADAČ: DAVOR ŠUKER
Nenadmašan strijelac. Jedanput je rekao kako su mu najdraži golovi oni za koje se nije trudio, nego bi samo gurnuo loptu. Uvijek si bio siguran da će zabiti.

PRIČUVE: Golman - Pino Taglialatela, Lijevo krilo - Alen Bokšić, Vezni - Aljoša Asanović, Zadnji vezni - Kruno Jurčić, Napadač - Gianluca Vialli, Napadač - Fabrizio Ravanelli

Idi na 24sata

Komentari 6

  • championreal 24.05.2010.

    al di je EL FENOMENO

  • user_30348 24.05.2010.

    Ultracross, nije Redondo prošao Stama nego Geninga Berga, ali svejedno se lijepo sjetiti tog igrača...i stare garde općenito...

  • ddino 24.05.2010.

    sve igraci iz serie A ili talijani xD .. ali nice team

Komentiraj...
Vidi sve komentare