To je to što me zanima!

Jasmin Repeša: Najradije bih se skinuo i zaigrao...

Ako pobijedi Sloveniju u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Poljskoj Hrvatska ima priliku ući u polufinale i nakon 14 godina boriti se za medalju
Vidi originalni članak

Nema posebnog nabrijavanja na Slovence, svi su dovoljno nabrijani na samu utakmicu. Igračima je ionako svejedno s kim igrali, najvažnije im je da su u četvrtfinalu.
- Mi to ipak gledamo više sa sportske strane - kaže Marko Banić.
A sa sportske strane, utakmica je toliko važna... Sad ili nikad, opći je dojam. Čak je i Repeša igračima na jutarnjem sastanku rekao da bi se najradije skinuo i zaigrao. Prilika je to nakon 14 godina ući u polufinale i boriti se za medalju, ostvariti taj dugi, predugo neispunjeni san. Kako igračima, tako i izborniku. On je na kraju četverogodišnjeg ciklusa i, ne dogodi li se čudesni preokret, od ponedjeljka više neće biti hrvatski izbornik. Nema nikakve dvojbe da se želi oprostiti s nečim velikim, dokazati sebi da ovaj rad za službeničku plaću HKS-a nije bio uzaludan, a drugima da je, unatoč svim preprekama i kritikama, baš on taj koji je napravio ono što od 1995. nitko nije - uzeo medalju.
S druge strane, Jure Zdovc je tek na početku izborničke karijere, klupu je preuzeo lani, nakon što se Slovenija nije uspjela plasirati na Olimpijske igre. Za 42-godišnju igračku legendu ovo je prilika da odvede reprezentaciju do najvećega uspjeha u povijesti. Trenersku karijeri 2004. je započeo u Splitu, kojeg se rado sjeća.
- Je, za Split me vežu lijepe uspomene, ali u svijetu surovog profesionalizma nema vremena za uspomene - kaže Zdovc.

Političari: Pobijedit ćemo Slovence i osvojiti tu medalju!
Neću ići na utakmicu, ali sigurno ću gledati prijenos. Košarka se u mojoj obitelji redovito prati. Nadam se da će dečki pobijediti, rekla je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.
I ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković vjeruje u pobjedu Hrvatske protiv Slovenije u četvrtfinalu Europskog prvenstva.
- Ovo nema veze s blokadom, odnosno deblokadom pregovora. To je samo sport, ali mislim da ćemo pobijediti Slovence i uzeti medalju. Neću gledati, jer sam na putu - kaže Jandroković.
- Naša najvažnija utakmica. Pobijedimo li sve loše što smo igrali do sada pada u drugi plan - tvrdi ministar obrane Branko Vukelić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • srbko 18.09.2009.

    Nije da zezam, ali Gospode Bože na šta bi to ličilo...

  • deyooo13 18.09.2009.

    nemoj se skidat, molim te...

Komentiraj...
Vidi sve komentare