To je to što me zanima!

Je li nešto ušlo? Đoković ispao uz nevjerojatnih 60 pogrešaka

Pokušavam kopirati Đokovića jer mi je idol, rekao je Hyeon Chung i nasimjao Rod Laver arenu. Korejac je pobijedio 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3) te izbacio Srbina u osmini finala Australian Opena
Vidi originalni članak

Devet dvostrukih servis pogrešaka i čak 47 neforsiranih nakon dva seta nešto je što se ne viđa svaki dan. Tako je izgledao Novak Đoković u susretu protiv Hyeon Chunga. 

Korejac je slavio u tri seta 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3) u osmini finala Australian Opena.

- Pokušavam kopirati Đokovića jer mi je idol - rekao je 21-godišnji Hyeon Chung, 58. igrač svijeta, kojem je dosad najbolji rezultat na Grand Slamu bio prolazak u treće kolo Roland Garrosa prošle godine.

Tek na momente Đoković je izgledao kao bivši broj i šesterostruki osvajač Australian Opena. Tek na momente. Poen, dva, pa bi opet potonuo. Takvog Đokovića nije bio problem pobijediti. Dovoljno je bilo držati lopticu u igri, a za ostalo bi se pobrinuo Nole.

Chung je tako postao prvi Korejac koji je dohvatio četvrtfinale Grand Slam turnira. Da stvar bude bolja, u četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Sandgrena, koji je izbacio petog nositelja Dominica Thiema. 

Nakon prvog seta Đoković je tražio liječničku pomoć zbog lakta i činilo se da ga jako boli. No kasnije je, barem je tako izgledalo, bol nestala i Nole je imao seriju odličnih poena.

Srpski tenisač djelovao je živo samo u najtežim trenucima meča, kad je i publika bila uz njega, no vrlo brzo bi klonuo i opet ulazio iz pogreške u pogrešku. Chung je, to se mora priznati, odigrao odlično, no dosta toga je i Đokovićeva zasluga. Primjerice, servirao je tako da bi teško zadržao servis i protiv neke tenisačice. 

Nakon meča mnogi mediji su prokomentirali da Đoković više nikad neće biti kao što je bio. A tek mu je 30 godina. Ako je tako, onda se zaista treba diviti Federeru koji s 36 godina i dalje igra na vrhunskom nivou. I gotovo nikad neće napraviti 60 neforsiranih. 

Idi na 24sata

Komentari 115

  • blokirani_lovac 22.01.2018.

    Sredit’ glavu, pa ce onda i lakat biti OK.

  • blokirani_lovac 22.01.2018.

    Do Wimbledona ce, nadam se, Novak biti onaj stari....

  • Fedal 22.01.2018.

    Sjajan meč je odigrao Chung, svaka mu čast. Skroman dečko, ne medijski eksploatiran kao neki drugi mlađi igrači, ali napravio je sjajan rezultat i zaslužio plasman u 1/4 finale. Nadam se da će biti na istoj razini i protiv Sandgrena koji također igra turnir života. Đokovićevo vrijeme je prošlo, iskoristio je ozljede Rafe i Rogera 2015.-16. i nagomilao GS naslove. Jedan od najboljih igrača svih vremena, no mislim da su ipak Roger i Rafa razinu iznad. Po meni Novak je iza njih dvojice, uz Borga i Samprasa. Kada igraju Rafa i Marin? Čini mi se da su dobili noćni termin na RLA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare