To je to što me zanima!

Jean Kouassi mijenja Drogbu: "Slonovi" računaju na njega

Obala Bjelokosti ima staru reprezentaciju i treba je pomladiti. Jean Kouassi je jedan od igrača na koje računaju u tom procesu. Najprije će dobiti poziv u U-20 momčad
Vidi originalni članak

Menadžer Jeana Kouassija Mattias Feurich otkrio nam je kako se igre Hajdukova napadača prate i u stožeru reprezentacije Obale Bjelokosti.

- U kontaktu sam s njihovim menadžer Sabriem Lamouchiem, oni će uskoro pomlađivati reprezentaciju jer su Drogba i društvo u poznim godinama, a Jean je jedan od igrača na koje računaju. Bilo bi doista iznenađenje da ga odmah pozovu, no znam da ga prate i da će dobiti poziv U-20 reprezentacije za turnir u Francuskoj u rujnu. Pitanje je samo hoće li ga Hajduk pustiti tih desetak dana.

O transferu nije želio puno govoriti, kaže, još uvijek je prerano.

- Transfer je uvijek pitanje interesa i želja, kako novog kluba, tako i Hajduka, kojem pripada 70% odštete. Jean je mlad i talentiran i transfer bi mogao biti doista visok. Postoji interes nekoliko klubova iz Italije, Španjolske i Njemačke. Oni ga prate, ali smo dogovorili da ćemo službeno razgovarati tek na kraju sezone.

Rekordne transfere u novijoj povijesti Hajduka ostvarili su Nikola Kalinić i Senijad Ibričić, a Jean bi lako mogao nadmašiti obojicu. Hajduk je u Kouassiju dobio igrača koji bi mogao do vrha napuniti kronično praznu blagajnu, a dobio ga je praktično besplatno. Na Poljud je 'sletio s neba', na preporuku menadžer Darka Smoljana.

- Veliki sam hajdukovac i znao sam da će Kouassi vrlo brzo pokazati kvalitetu. Riječ je o nebrušenom dragulju koji uz pravilan rad može jako puno napredovati i ostvariti sjajnu karijeru te Hajduku donijeti lijepu zaradu - kaže Smoljan i dodaje:

- Neka se nitko ne naljuti, no vjerujem kako Jean može postići najveći transfer u novijoj povijesti Hajduka. Namjerno govorim u novijoj povijesti, jer poštujem stare igrače poput Zlatka Vujovića i Bake Sliškovića, s kojima se teško tko može mjeriti.

Iako ga on ne zastupa, Smoljan procjenjuje kako bi Kouassi, koji će u rujnu proslaviti 19. rođendan, za godinu dana biti spreman za inozemstvo.

- Meni je kao Hrvatu žao što takav igrač ne igra za Hrvatsku, jer će sigurno igrati u najboljim klubovima Lige 'petice'. Mlad je, iznimno fizički potentan, tehnički je također dobar i pred njim je velika budućnost.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Paul Pogba 19.07.2013.

    Dobar je Kouassi igrac, nema dileme, ali Transfer koji ce imati ce biti Transfer od 3 milijuna eura, sto je zalosno

  • petar ll 19.07.2013.

    stoje jucer napravijo to nebi ni slon ucinio.

  • White_ST 19.07.2013.

    samo da ga ne prodaju ubrzo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare