To je to što me zanima!

Jedini živući sa SP-a 30': Još plačem zbog poraza...

Urugvaj je došao do finala, a na suprotnoj strani našla se Argentina i Varallo (20). Pred 93 tisuće gledatelja Argentina je vodila 2-1, no izgubila je
Vidi originalni članak

Francisco Varallo jedini je živući sudionik prvog nogometnog Svjetskog prvenstva, održanog davne 1930. godine u Urugvaju. Prije čak 80 godina domaćin je došao do finala, a na suprotnoj strani našla se Argentina i Varallo koji je tad imao 20 godina. Pred 93 tisuće gledatelja Argentina je vodila 2-1, no izgubila je, a Varallo je zbog ozljede morao izaći prije vremena.
- Nikad se nisam pomirio s tim porazom. Ni danas ne mogu vjerovati da smo izgubili, jer smo bili bolji - rekao je za Jutarnji list pa nastavio:
- Oni su poveli, no preokrenuli smo i poveli 2-1. Mislio sam da je gotovo, da ne možemo izgubiti, ali treći gol nikako nismo mogli zabiti. Ja nisam mogao više hodati zbog ozljede, pa sam otišao s terena isto kao i dva suigrača. Tad zamjene nisu bile dopuštene pa sa osmoricom nismo mogli izrdžati. Primili smo još tri gola..
Argentincu (100) je to najgori dan u životu.
- Kako sam plakao tog dana. I danas sam uvjeren da bi pobijedili da sam ostao u igri.
Slijedeće godine Varallo je postao profesionalac i za Boca Juniorse zabio je 181 gol u 210 utakmica. Njegov rekord u broju golova za klub, nedavno je srušio Martin Palermo.
Varallo je usporedio nogomet danas i nekad.
- Treniralo se triput tjedno, nekad i rjeđe. No, ja sam redovito trenirao, samostalno ako je trebalo. Nije bilo nutricionista pa sam izbjegavao sendviče po uputama suigrača. Nismo imali lječničke preglede, ali su nam alkohol i duhan svejedno bili strani. Zapanjen sam kad vidim kako se igrači danas brzom oporavljaju - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • uNkNoWnGuY89 01.04.2010.

    Sjećam se, taj dan sam u Pevecu kupio LCD da mogu s guštom gledat utakmicu u HD rezoluciji....

  • torcida-1950- 01.04.2010.

    @YUSSUF 77 hahahahahhahahahahahahahahha ti si BOG !!

  • crnilabud 01.04.2010.

    ,,,sakupljo sam lopte iza gola,,,baš se doblo sićan tog tipa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare