To je to što me zanima!

Jedna obitelj blokira gradnju stadiona Chelseaja zbog svjetla

Ne smeta im stadion, samo žele redizajn istočne tribine kako im ne bi zaklonila pristup svjetlu. Vijećnici bi htjeli od spomenute obitelji otkupiti kuću i to za nekoliko milijuna funti, a potom zemljište iznajmiti klubu
Vidi originalni članak

Chelsea naporno radi na renoviranju svog stadiona Stamford Bridge. Ruski milijarder Roman Abramovič angažirao je švicarski arhitektonski ured Herzog & De Meuron koji je trebao osmisliti kako obnoviti legendarni stadion.

Kapacitet bi se trebao povećati sa 41 tisuću na 60 tisuća, a projekt vrijedan milijardu funti brzo je naišao na veliku prepreku.

Obitelj Crosthwaite pola stoljeća živi u neposrednoj blizini Stamford Bridge i oni tvrde da bi novi stadion zaklonio njihov pristup sunčevu svjetlu.

Time bi nastala trajna sjena na njihov dom i zbog toga su podigli zahtjev za zabranu gradnje.

Čelnici Londona dali su dozvole Chelseaju, ali klub ne želi ništa prepustiti slučaju. Iako je Crosthwaiteima ponuđena kompenzacija u stotinama tisuća funti, oni svoje svjetlo ne daju.

Ne smeta im stadion, samo žele redizajn istočne tribine kako im ne bi zaklonila pristup svjetlu. Vijećnici bi htjeli od spomenute obitelji otkupiti kuću i to za nekoliko milijuna funti, a potom zemljište iznajmiti klubu...

Međutim, obitelj Crosthwaite i dalje odolijeva.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • skandy 21.01.2018.

    Vlasnicko pravo jace od kluba ! Nije ko kod nas ..Prave i grade i ne pitaju

  • Wimby 13.01.2018.

    Tako je to kad si u kvartu gdje su sami bogatasi....

  • frenky___ 13.01.2018.

    Milijardu funti za rekonstruiranje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare