To je to što me zanima!

Jedna od najvećih košarkašica Hrvatske vratila se u svoj Split

Vedrana Grgin Fonseca preuzela je rad s djevojčicama u klubu, a otvorila je i vlastitu školu košarke ''3 points''. Vedrana je jedna od najboljih košarkašica u povijesti Hrvatske
Vidi originalni članak

Malo je u zadnje vrijeme dobrih vijesti iz splitske košarke, no danas je objavljena jedna zaista dobra. Nekadašnja proslavljena splitska košarkašica Vedrana Grgin Fonseca vratila se u svoj rodni grad i preuzela rad s djevojčicama u klubu, a otvorila je i vlastitu školu košarke ''3 points''.

- Od 1945. kada je Košarkaški klub Split osnovan, uvijek je netko iz obitelji Grgin bio u klubu. Drago mi je da se Vedrana vratila i da će nam pomoći zaustaviti stagnaciju rada s mladima, koji su sve manje zainteresirani za košarku. Prepustili smo joj ulogu voditelja škole, a pomagat će joj i brat Boran - kazao je direktor kluba, Vedranin otac Gordan Grgin. 

Vedrana Grgin jedna je od najvećih košarkašica u povijesti Hrvatske, igrala je za desetak najboljih Europskih klubova, a kruna njene karijere je bila WNBA ekipa Los Angeles Sparks, za koje je nastupala tri sezone. 

Figuru je zadržala i danas, pa su neki u šali predlagali da se reaktivira kao igračica. 

- Gotovo je s mojom košarkom, u mirovini sam već šest godina. Čim sam okončala igračku karijeru, namjeravala sam se posvetiti radu s curicama, ali prije četiri godine rodila sam blizance Karolinu i Gabriela, i planove sam morala malo odgoditi. Neko vrijeme živjela sam u Brazilu, sada sam se definitivno vratila u Split i otvaram novo poglavlje svoje košarkaške karijere - rekla nam je Vedrana, koja je u međuvremenu diplomirala na trenerskoj školi, te puna entuzijazma kreće u novi projekt. 

- Dio djevojčica preuzet ću iz škole košarke ŽKK Split, ali namjeravam obići sve osnovne škole, zakucati na vrata svakog razreda, te pokušati što više curica animirati da krenu u košarku. Nekad to nije bilo potrebno, nekad su djeca sama dolazila u dvorane, danas se mi moramo približiti njima i zainteresirati ih za sport. 

Vedranina škola košarke zove se ''3 point''.

- To mi je bilo najdraže, puknuti tricu. Zato sam školu tako i nazvala – nasmijala se. 

Vrlo uspješnu školu košarke za curice u Splitu vodi i Žana Lelas, u Šibeniku je sa sličnim projektom krenula i Anđa Jelavić... 

- Što nas je više to bolje, zdrava konkurencija te tjera naprijed – zaključila je optimistična Vedrana Grgin Fonseca.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Nemo22 02.09.2016.

    A što može neškolovana osoba napraviti kada su je sustigle godine i kada joj je ludovanje u mladosti počelo pitati "od kud da platim račun za struju?" Pa normalno da je najlakše završiti tečaj od 4 semsetra kao i Anđa Radoš - Jelavić i baciti djeci loptu i neka se ganjaju po terenu. Što je to? Neka znanost? Bez veze. Bila je u WNBA kao i Mate Skelin u NBA. Propali slučaj.Samo što nije na ulici završila.

  • Markoboksic 01.09.2016.

    Glas za HDZ-glas za buducnost i boljitak Hrvatske!

Komentiraj...
Vidi sve komentare