To je to što me zanima!

Jedna sirena za produžetak pa druga za slavlje: Cibona dobila

Ciboni je u pobjedi protiv Mega Vizure 98-96 pomogao i semafor, koji se pokvario u 40. minuti utakmice te dao "vukovima" vremena da se saberu i izbjegnu poraz...
Vidi originalni članak

Nakon prve akcije drugog poluvremena Mega Vizura imala je 13 razlike u Draženovu domu. Iskusni centar Ratko Varda već je do tada cibosima zabio 26 koševa i napunio domaće centre prekršajima. I Žižić i Planinić sakupili su po četiri. No s Kuridžom u postavi u drugom poluvremenu "vukovi" su se vratili, nakratko i poveli pet minuta prije kraja, a onda opet cijelo vrijeme lovili rezultat. 

Konačno, u posljednjem napadu Cibona se opet spetljala, ali lopta je došla do Blassingamea, koji je promašio tricu s osam metara, a Šarić skočio u napadu i sa zvukom sirene izborio produžetak.

U dodatnih pet minuta vodstvo se stalno mijenjalo, da bi Blassingame ulazom pod koš u posljednjoj sekundi pogodio za četvrtu pobjedu Cibone iz sedam utakmica regionalne lige.

- Čestitam mojim igračima na fenomenalnoj borbi, stavu i zalaganju, svemu što nismo vidjeli na prošloj utakmici. Nagrađeni smo zbog požrtvovnosti - rekao je Neven Spahija, kojem je naočigled pao kamen sa srca.

- Nadam se da je ova utakmica 'klik' koji nam je trebao. Krvarimo tu svaki dan - dodao je Spahija.

Na poluvremenu je cibose oko 1500 ljudi, koji su se u Draženovu domu sakrili od pljuska, ispratilo uvredama i zvižducima.

- Nije lako tako otići na odmor, ali vratili smo se, počeli igrati, pokazali ekstrakvalitetu i pobijedili. Vjerovali smo da možemo okrenuti utakmicu - rekao je Dario Šarić, koji je zabio 22 koša uz deset skokova i četiri asistencije.

I kapetan Rozić odigrao je neuobičajeno dobro u napadu, također je postigao 22 koša. Janning je ubacio 20, a Blassingame 19, dok je na drugoj strani Varda odigrao utakmicu karijere postigavši čak 33 poena.

Supertalentirana beogradska momčad, koja zbog pravila da u ABA ligi ne smiju igrati više od dva kluba iz istoga grada domaće utakmice igra u Smederevu, držala je Cibonu u šaci, no presudilo je njihovo neiskustvo. Osim 34-godišnjeg Varde nitko nema više od 21 godine.

- Fenomenalni su! Nikad nisam vidio toliko talenta i rasterećenosti na jednome mjestu. Micić ima osjećaj za igru kakav odavno nisam vidio - rekao je Spahija.

A Micić, srpski reprezentativac, srdačno se pozdravio sa Šarićem ispred svlačionica poslije utakmice, te razmijenio brojeve telefona. U prolazu je Dariju čestitao i trener Mega Vizure, legendarni bivši krilni centar Dejan Milojević.

- Svaka čast, mali - nasmiješio mu se Milojević i pružio mu ruku.

Cibonu u srijedu čeka utakmica Eurokupa protiv talijanskoga Cantua. Valjda će ova pobjeda biti zamašnjak, nakon kojeg će "vukovi" konačno prekinuti niz od 27 europskih poraza...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • sekere 12.11.2013.

    Jagodic resio utakmicu.

  • ZlatkoSrdoč 10.11.2013.

    pa jednom će krenuti i u europi , prelomit će se kad tad na našu stranu. Idemo cibosi

  • strmi007 10.11.2013.

    Bravo Šarić

Komentiraj...
Vidi sve komentare