Obavijesti

Sport

Komentari 13

Jedna sirena za produžetak pa druga za slavlje: Cibona dobila

Ciboni je u pobjedi protiv Mega Vizure 98-96 pomogao i semafor, koji se pokvario u 40. minuti utakmice te dao "vukovima" vremena da se saberu i izbjegnu poraz...

VIDEO

Nakon prve akcije drugog poluvremena Mega Vizura imala je 13 razlike u Draženovu domu. Iskusni centar Ratko Varda već je do tada cibosima zabio 26 koševa i napunio domaće centre prekršajima. I Žižić i Planinić sakupili su po četiri. No s Kuridžom u postavi u drugom poluvremenu "vukovi" su se vratili, nakratko i poveli pet minuta prije kraja, a onda opet cijelo vrijeme lovili rezultat. 

Konačno, u posljednjem napadu Cibona se opet spetljala, ali lopta je došla do Blassingamea, koji je promašio tricu s osam metara, a Šarić skočio u napadu i sa zvukom sirene izborio produžetak.

U dodatnih pet minuta vodstvo se stalno mijenjalo, da bi Blassingame ulazom pod koš u posljednjoj sekundi pogodio za četvrtu pobjedu Cibone iz sedam utakmica regionalne lige.

- Čestitam mojim igračima na fenomenalnoj borbi, stavu i zalaganju, svemu što nismo vidjeli na prošloj utakmici. Nagrađeni smo zbog požrtvovnosti - rekao je Neven Spahija, kojem je naočigled pao kamen sa srca.

- Nadam se da je ova utakmica 'klik' koji nam je trebao. Krvarimo tu svaki dan - dodao je Spahija.

Na poluvremenu je cibose oko 1500 ljudi, koji su se u Draženovu domu sakrili od pljuska, ispratilo uvredama i zvižducima.

- Nije lako tako otići na odmor, ali vratili smo se, počeli igrati, pokazali ekstrakvalitetu i pobijedili. Vjerovali smo da možemo okrenuti utakmicu - rekao je Dario Šarić, koji je zabio 22 koša uz deset skokova i četiri asistencije.

I kapetan Rozić odigrao je neuobičajeno dobro u napadu, također je postigao 22 koša. Janning je ubacio 20, a Blassingame 19, dok je na drugoj strani Varda odigrao utakmicu karijere postigavši čak 33 poena.

Supertalentirana beogradska momčad, koja zbog pravila da u ABA ligi ne smiju igrati više od dva kluba iz istoga grada domaće utakmice igra u Smederevu, držala je Cibonu u šaci, no presudilo je njihovo neiskustvo. Osim 34-godišnjeg Varde nitko nema više od 21 godine.

- Fenomenalni su! Nikad nisam vidio toliko talenta i rasterećenosti na jednome mjestu. Micić ima osjećaj za igru kakav odavno nisam vidio - rekao je Spahija.

A Micić, srpski reprezentativac, srdačno se pozdravio sa Šarićem ispred svlačionica poslije utakmice, te razmijenio brojeve telefona. U prolazu je Dariju čestitao i trener Mega Vizure, legendarni bivši krilni centar Dejan Milojević.

- Svaka čast, mali - nasmiješio mu se Milojević i pružio mu ruku.

Cibonu u srijedu čeka utakmica Eurokupa protiv talijanskoga Cantua. Valjda će ova pobjeda biti zamašnjak, nakon kojeg će "vukovi" konačno prekinuti niz od 27 europskih poraza...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki