To je to što me zanima!

Jelavić: Svojim golovima želim odvesti Everton u Europu

Iako Everton trenutno tek 10. u Premiershipu, Nikica Jelavić, koji je u klub s Goodison Parka stigao prije par dana, vjeruje da mogu izboriti i plasman u Europu
Vidi originalni članak

Nikica Jelavić koji je tek stigao u Everton siguran je da s novom momčadi može izboriti plasman u Europi. Deseto mjesto na tablici, smatra Jelavić, nije nenadoknadivo.

- Zašto se ne bismo plasirali u europska natjecanja već ove sezone? Imamo momčad koja je to sposobna učiniti i moja velika nada je da ćemo to i napraviti. Nadam se da će i moji golovi u tome pripomoći. Učinit ću sve što mogu kako bih zabio što više golova. Everton ima dobru momčad i zaslužuje bolji plasman na ljestvici – prenosi Jelavićevu izjavu Daily Star.

U Rangersu je bio vrlo efikasan, zabio je 30 golova u 45 prvenstvenih utakmica.

- Prelazak u Everton i u engleski Premiership je iskorak u mojoj karijeri. Znam da moram biti još bolji, ali u Škotskoj sam puno toga naučio i to mi je razdoblje jako pomoglo za napredak u karijeri. Ima i u Škotskoj puno teških utakmica i uvijek se igra na 100 posto, iako kvaliteta nije na tako visokoj razini kao u Engleskoj. Znam da ću ovdje morati biti još bolji i spreman sam na to. Ne mogu dočekati da izađem na teren. Pritisak je uvijek tu, ali ja moju situaciju više dožvljavam kao izazov, a ne pritisak. Znam da se od mene dosta očekuje i sprema sam ispuniti ta očekivanja i dokazati da zaslužujem biti u ovoj momčadi.

- Moj san je uvijek bio zaigrati u engleskom prvenstvu, jer je to najbolja liga. Motiviran sam igrati dobro i zabijati golove. Želim dokazati da mogu igrati ulogu u ovoj ligi.

Jelavić se nada kako će dolazak u Everton još više poboljšati njegov status u hrvatskoj reprezentaciji. Izbornik Slaven Bilić, bivši igrač Evertona, bio je jedan od prvih s kojima je razgovarao, nakon što je potpisao ugovor na četiri i pol godine s Evertonom.

- Već sam razgovarao s Bilićem i opet ću za nekoliko tjedana kada se nađemo na okupljanju reprezentacije. U zadnje dvije i pol godine sam uvijek bio u kadru reprezentacije. Nadam se da će mi dolazak u Everton pomoći da učvrstim svoje mjesto u prvoj momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Fenix 04.02.2012.

    Bogami si dobro poceo . Utakmica protiv najgore ekipe u Engleskoj i corak .Moguce je da budes grijao klupu kao Niko Kranjcar . Budi sretan ako budes i na klupi i ne zaboravi da je skromnost vrlina a ti prvi dan izjavljujes da ces uvesti Everton u Evropu . hhmmm ??

  • user_60176 04.02.2012.

    Sva sreća da drugi klubovi dobro znaju pretprodavati bivše Hajdukove igrače,pa da tako Hajduk zaradi više nego od prodaje igrača u dve-tri godine.. :)

  • kalerZ 04.02.2012.

    Ovaj Nikica neki šaljivi dječak,pa kak će Everton pored Arsenala,man citya,man utda,ttottenhama,chelsea,liverpoola i još nekih :PP I da sigurno mu je kao malom bila želja da igra za Everton lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare