To je to što me zanima!

Jerko Ferri Certić: Mogu biti novi Tito Kirigin za Hajduk...

KANDIDAT Marinu Brbiću na ljeto istječe ugovor, a mjesto predsjednika Hajduka preuzeo bi Jerko Ferri Certić, koji je sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice...
Vidi originalni članak

Premda natječaj za predsjednika Hajduka formalno nije ni raspisan, započela je utrka za nasljednika Marina Brbića, a najdalje je otišao dr. Jerko Ferri Certić, koji nakon prvih konzultacija s važnim ljudima u Hajduku tvrdi: "Mogu biti dostojan nasljednik nekadašnjeg velikog predsjednika Tita Kirigina."

Bez obzira hoće li se Brbić provući bez vremenske kazne za neodigrani derbi u Maksimiru, njemu u lipnju istječe mandat, pa se oko Poljuda već špekulira s imenima potencijalnih nasljednika. 

Do sada su to bili pročelnik grada Splita Drago Davidović, te viceadmiral Ante Ulićbivši zapovjednik HRM-a, a novo ime je sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice Jerko Ferri Certić, koji je već obavio i prve razgovore.

- Ozbiljan posao se ne radi na brzinu i bez pripreme. Predsjednik Hajduka nema taj luksuz da zasjedne u fotelju i tek tada snima stanje u klubu, odmah mora ubaciti u petu brzinu. Zato sam se već konzultirao s kolegom Josipom Paladinom, Ljubom Pavasovićem-Viskovićem i najvećim sponzorom Hajduka Tomislavom Mamićem - otkrio nam je ovaj rođeni Splićanin, nekadašnji veslač Gusara, koga je život odveo u Dubrovnik.

Pohvalio je rad aktualnog predsjednika Brbića na sanaciji financijskog stanja u klubu, no smatra kako to nije dovoljno.

- Brbić je odličan "financijaš", direktor, no ne i predsjednik. Hajduku treba lider, treba mu jaka osoba poput Tita Kirigina, koji je znao lupiti šakom u stol i u Splitu, ali i šire. Nitko u HNS-u neće mrdnuti prstom za Hajduk, dok ih se na to ne prisili. Oni osjećaju da je Hajduk slab i zato rade što žele. A za to treba odlučan čovjek, lider poput Kirigina ili Ante Jerkovića koji je uspješno vodio Jug. Hajduku treba čovjek koji može neke stvari napraviti i bez novca. Zašto Pašalića ili Pericu Chelsea ne bi posudio Hajduku, a ne nekome drugome? Eto, ja ću takve stvari dogovoriti s Romanom Abramovićem - tvrdi Ferri, koji je u više navrata ručao s ruskim tajkunom za njegovih boravaka u Dubrovniku.

- Postojale su ideje da pokrenemo nogometni projekt u Dubrovniku, no Hajduk je ipak Hajduk, moja ljubav, strast... Boli me kad se Hajduk bori za drugo mjesto, a znam da može puno više.

Prvi Ferrijev potez bilo bi okupljanje svih Hajdukovaca "pod isti barjak" i pronalazak "novog Ivića".

- Igrači, uprava, navijači, simpatizeri, sponzori... Svi moramo biti kao jedan. Ne bi meni Torcida palila baklje, da plaćamo ogromne kazne. U zamjenu za pirotehniku, ponudio bi im velike utakmice, Europsku ligu... S njima bih prvima sjeo za stol, jer su oni, poput mene, ludi za Hajdukom - rekao je Ferri, od čijih smo suradnika čuli kako ne zakazuje operacije za vrijeme utakmica Hajduka.

- Odmah bi potražio i trenera, "novog Ivića", nekoga poput Keka u Rijeci. Ne znam je li Igor Tudor taj, ali onoga koga procijenim i izaberem, imao bi moju podršku na duži rok.

"Znate kakav je Split? Ako si uspješan, onda si kralj. A ako nisi, zauvijek te pokopaju. No ja se ne bojim izazova."

"Nitko tko se ozbiljnije vrtio oko našeg nogometa nije prošao čist, da nije bio u zatvoru. To nije moj svijet, ja sam ozbiljan čovjek."

Idi na 24sata

Komentari 27

  • psut i zuja 29.11.2014.

    "Nebi meni Torcida palila baklje" rece i ziv osta i prije nego sto je uopce usao u utrku za predsjednika izgubi.Ti si jos jedan od gomile retarda koji bi preko veze u Hajduk.Ovom izjavom si sam sebe vec i prije nego sto su poceli izbori izbacio.Takvi kao ti Jerko neznaju nista ni o Hajduku ni o Torcidi,jer da znaju shvatili bi da su baklje vec skoro 70 godina dio navijacke koreografije torcide i ne samo torcide vec u cijelom svijetu.Shvatio bi da baklje uopce nisu problem nogometa vec huligani u HNSu koji skrecu paznju na sve drugo pa i na baklje da bi prikrili svoje mutne radnje i kriminal.

  • ajmemeniaivami 29.11.2014.

    hajduk se pod hitno mora prodati i da taj klub vodi jedan covjek i brine o svojoj investiciji.ovakvo crkavanje vec 20 godina i da nas dinamo ovako jadan mete nije takav klub zasluzio ali bez love nazalost nikad nista od hajduka.

  • Anton851 28.11.2014.

    neka netko covjeku kaze da se hajduk vise ne bori za 2.mjesto...vise ce to biti borba za 4.ili 5. mjesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare