To je to što me zanima!

Jesu li silne kritike opravdane? Petković: Ja sam koristan za momčad i kad ne zabijem gol...

Bruno za Hrvatsku ima deset nastupa i šest golova. Statistika koja zaslužuje pohvale. Prošloga mjeseca je zabio Portugalu u prvome kolu Lige nacija. Zasad je na dva gola ove sezone
Vidi originalni članak

Gledamo ga svaku utakmicu, u Dinamu i u reprezentaciji. Polako se Bruno Petković vraća u formu nakon izbivanja zbog problema s koljenom. Ostavila je ta ozljedu na njemu traga, to nije sporno, a Bruno sam sebi nekad zna biti najveći kritičar.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svjestan je kako u nekim utakmicama mora mnogo bolje, to i sam kaže u nekim neobaveznim razgovorima. “Morao sam bolje, jače”, to od njega često možete čuti. Nekad malo previše komplicira, a nekad su mu rješenja genijalna.

Vidjelo se u nekim utakmicama da još nije 100 posto spreman. Ali bi nastavak Lige nacija i Dinamov pohod u Europskoj ligi mogao dočekati u boljem raspoloženju. Kritizirali su ga prošlog mjeseca i izbornik Zlatko Dalić i trener Dinama Zoran Mamić. Dalić je govorio o tome kako je došao u reprezentaciju sa samo 20 posto kapaciteta, a Mamić o tome kako nije dovoljno fokusiran i da ne koristi potencijal koliko bi trebao. Obojica se slažu u tome da je Bruno potencijal i kvalitetu za Real i Barcelonu.

Pitali smo Petkovića kako s malim odmakom gleda na izbornikove i trenerove izjave.

- Detalji tih izjava su podignuli više tenzija u medijima nego između mene i mojih trenera. Nemam se što opravdavati, ali smatram da nisam briljirao poslije ozljede, no polako se osjećam sve bolje. Ti isti treneri me gledaju svakodnevno na treninzima i jedini komentar koji moram dati na sve to jest na terenu. Nemam potrebe osjećati se lošije, čak i ako bude kritika, fokusirat ću se prvenstveno na svoje igre i ono što kažu treneri - rekao je Bruno, koji je ove sezone zasad zabio dva gola. Protiv Portugala u Portu i Istre 1961 u Puli.

- Zabijam manje? Nikad nisam gledao samo svoju statistiku, golovi mi nisu problem jer vjerujem da sam koristio momčadi bez obzira na golove. Vjerujem da ću u sljedećem razdoblju pogurati i taj dio - rekao je Bruno, koji je dobio novu odličnu konkurenciju u napadu reprezentacije, napadača Osasune Antu Budimira.

- Svaka konkurencija je izrazito poticajna, za mene, za njega i za ostale. Nemam ništa protiv toga, Budimir, osim što je odličan igrač, odličan je čovjek. Znam ga iz druge talijanske lige, sjajan igrač s iznimnim karakteristikama - rekao je Bruno, koji dosad nije proveo mnogo minuta na terenu s Kramarićem.

- Andrej je fantastičan igrač, smatram da se naše karakteristike mogu upariti. Nismo mnogo proveli na terenu zajedno, ali ako dobijemo minute, uvjeren sam da ćemo ih znati iskoristiti - tvrdi Bruno, koji je nahvalio i debitanta u “vatrenima” Domagoja Bradarića.

Bruno za Hrvatsku ima deset nastupa i šest golova. Statistika koja zaslužuje pohvale. Odlična, nema što.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • AnarhosindikaIist 10.10.2020.

    Petković... već se trebao profilirati kao vrhunski igrač. Ima potencijal da bude veseli bonvivan ili nogometni profesionalac. Preostaje vidjeti, što će odlučiti.

  • Krušo Hagur 10.10.2020.

    Zašto toliko pljucanja po njemu? Mislim, znam da igra u repstaciji samo zato jer je iz Dinama, ali dosad je davao golove.

  • ejdžej 10.10.2020.

    Idiot jedan uzivljeni igra u Dinama, a ponasa se koda je u Reali

Komentiraj...
Vidi sve komentare