To je to što me zanima!

Jesu li umorni? Kod Islanda najviše igraju oni 'preko 30'

Islanđani imaju iskusnu momčad punu igrača preko 30 godina, no upravo oni igrali su najviše u prve dvije utakmice. Najviše je odigrao najstariji Valur Sigurdsson (36)
Vidi originalni članak

I dok je Hrvatska krenula u pomlađivanje momčadi, Island u svom sastavu ima čak osam igrača preko 30 godina. Za razliku od njih kod Hrvatske su samo dvojica starija od 30 godina, Zlatko Horvat (31) i Ivan Stojanović (33). Odmah do njih su Mirko Alilović (30), Marko Kopljar (29), Jakov Gojun (29), Ivan Čupić (29)...

No sve su to 'bebe' za Gudjona Valura Sigurdsona koji će ove godine navršiti 37. No upravo najstariji odigrao je i najviše u ove dvije utakmice. Islandska legenda dobila je ukupno samo četiri minute odmora protiv Norveške i Bjelorusije. Umoran? Vjerojatno ne. Valur je naviknut da juri kao na motoru iz utakmice u utakmicu i danas ne trebamo očekivati popust.

Među prvom sedmoricom Islanđana s najviše minuta na ovom Euru samo je jedan mlađi od 30. A taj jedan je Aaron Palmarsson (25). Najbolji igrač Islanda u dvije je utakmice odigrao sat i 35 minuta. Ostali su golman Gustavsson (31) koji je odigrao sat i 47 minuta, Petersson (35) sat i 32 minute, Hallgrimsson (32) sat i 25, Atlason (31) 69 minuta te Svavarsson (35) 61 minuta.

Hoće li netko od njih biti umoran, a samim time i nešto sporiji u utakmici s Hrvatskom? Nadajmo se. Pogotovo bi se to moglo očekivati od jednog od najboljih desnih vanjskih svijeta, Alexandera Peterssona koji uz to ima problem s ramenom.

- Jednu utakmicu mogu odigrati na 100%, no u iduće dvije sigurno ću osjećati velike bolove zbog ozljede ramena. Moram dozirati nastupe i trener mora paziti na to. To je jedini način kako mogu izdržati cijeli turnir. U prvoj utakmici igrao sam malo previše - rekao je Petersson nakon utakmice s Norveškom u kojoj je igrao punih 49 minuta.

U idućoj ga je trener 'štedio', odigrao je 'samo' 43 minute i na Hrvatsku sigurno ne dolazi 100% spreman. Dobra je to vijest za Babićevu momčad ako se zna koliko Islandu Petersson vrijedi.

Kod Hrvatske najpotrošeniji je Manuel Štrlek sa sat i 43 minute na parketu. Prvi do njega je Domagoj Duvnjak sa sat i pol te Marko Kopljar s pet minuta manje u igri od Duvnjaka.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • DeniKika 19.01.2016.

    vukovic, buntic, sulic, spoljaric, tonci valcic, lackovic, cak i dominikovic, balic, vori da uskoci. svi bi oni meni igrali jos.

  • user_125142 19.01.2016.

    rasuce nas island

  • frka fulja 19.01.2016.

    Kao klinac trenirao sam rukomet, pratim repku zadnjih 15 godina, ligu prvaka i SEHA ligu već par godina. I sve ove godine sam nekako prelazio preko činjenice da je Zoran Gobac predsjednik saveza i da nas ta činjenica košta jednog dobrog igrača - Sulića. Otkad je Lino otišao, stalno ista priča, pomlađivanje, vrhunac u Riju. I to sam pregrmio, ali ne mogu pregrmiti činjenicu da nam se za izbornika nudio vrhunski trener Veselin Vujović koji dokazano radi čuda sa RK Zagrebom, ne mogu pregrmiti činjenicu da nisu pozvani ni Renato Sulić, ni Drago Vuković ni Denis Buntić. Ne mogu pregrmiti činjenicu da nas Balić i Babić, a očito i mediji s ovakvim člancima uvjeravaju kako je sve u redu i kako je sve apsolutno normalno. Gledam Bjeloruse kako igraju, s kojom željom i voljom. I Bjelorusi i Islanđani i Norvežani zaslužili su ići dalje. Mi nismo i to je naša realnost. Navijam za Hrvatsku - ali danas da ispadne i ode doma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare