To je to što me zanima!

Jesu li Urugvaj, Paragvaj i Gana slučajno među osam?

Kad se pogleda četvrtfinale Svjetskog prvenstva, među osam reprezentacija su tri 'uljeza'. Jesu li Urugvaj, Paragvaj i Gana imale sreće u ždrijebu?
Vidi originalni članak

Kad se pogleda četvrtfinale Svjetskog prvenstva, među osam reprezentacija postoje tri 'uljeza. Paragvaj, Urugvaj i Gana ne spadaju u društvo Španjolske, Brazila, Nizozemske, Argentine i Njemačke. Ako je suditi strogo po Fifinom renkingu onda to doista i je tako, te tri repke su najslabije plasirane od preostalih i ne spadaju u sam vrh. Urugvaj je najbolje plasiran na tablici, na 16. je mjestu (Paragvaj 31., Gana 32.).
No, Urugvaj je do četvrtfinala u četiri utakmice primio samo jedan jedini gol. Opet, protivnici i nisu bili preteški, ali jesu nezgodni. Domaćin JAR, kaotična Francuska, vrlo dobri Meksiko te Južna Koreja.
Paragvaj je remizirao s Italijom i Novim Zelandom, a pobijedio je Slovačku. U osmini finala su na penale prošli Japan.
Gana je ponos Afrike i jedina su momčad s tog kontinenta. Imali su najtežu skupinu. Bili su drugi u konkurenciji Njemačke, od koje su minimalno izgubili, Srbije, pobijedili su 1-0, te Australije s kojom su remizirali. U osmini finala su svladali SAD nakon produžetaka.
Što zaključiti? Jesu li reprezentacije imale sreće u ždrijebu ili su zaslužile otići toliko daleko? Bi li radije u ovoj fazi natjecanja gledali neku drugu momčad? Npr. Francusku, Italiju, Englesku ili možda Srbiju? Bi li Urugvaj, Paragvaj i Gana prošli neku težu grupu i tako potvrdili da su zaslužili poštovanja?

Idi na 24sata

Komentari 18

  • merovingian 02.07.2010.

    ma k.... su imali sreću... zaslužili su bit tu di jesu... ko da se pita jel Hrvatska 98 zaslužila četvrtfinale i polufinale

  • meteje 02.07.2010.

    zašto bi oni bili uljezi,oni su iskoristili svoju priliku i došli do ovoga gdje su sad

  • slavonac_u_dusi 02.07.2010.

    Tko god dođe na veliko natjecanje i prođe skupinu, bez obzira koliko jaka bila, zaslužuje sve pohvale, a mi Hrvati bi se trebali zapitat kakvu imamo reprezentaciju, jer oni nisi ni došlo na SP :S

Komentiraj...
Vidi sve komentare