To je to što me zanima!

Ježić najborbenija na terenu: E, kad bi sve bile kao ‘irokeza’

FRIZURA ZA 20 MINUTA Nekad su mi trebali sati da složim frizuru za utakmicu, sad sam puno brža, rekla je Katarina Ježić (21), najborbenija naša rukometašica
Vidi originalni članak

U jednom trenutku obrambene igračice je vuku, navlače i tuku, u drugom ona uzvraća istom mjerom, pa se svađa s protivnicama. To ni ne završi, a već atraktivno skače i zabija. Usput stigne i dizati atmosferu, stiskati šake i emotivno slaviti. Sve je to Katarina Ježić, naša “irokeza”.

- Volim pokazati emocije, može to djelovati i agresivno, ali takva sam i ne mogu si pomoći. Ništa ne glumim, samo se prepustim - rekla je Katarina, koja se borbenošću izdvaja od suigračica.

- Ma, to samo tako izgleda - smije se Ježić i dodaje:

- Borbena sam otkad sam se rodila u svemu u životu, pa tako i na parketu. To je moj stil, ne znam drukčije.

Poseban stil ima i na glavi, u svijetu ženskog rukometa dobro se zna na koga se misli kad se spomene irokeza. Suigračice su je "tužile" da zna i satima pripremati osebujnu frizuru za utakmicu.

"Možda će na kraju ispasti da nam je poraz na startu i dobro došao. Bolje da smo izgubile sad nego poslije", rekla je Ježić, koja ni nakon Švedske ne odustaje od medalje.

- A ne, više nije tako. Ovo je već sedma godina da imam ovu frizuru. Počela je slušati pa mi više ne treba toliko da je složim. Koristim puno gela i laka tako da je sad pripremanje spalo na 20-ak minuta. Sve to radim u hotelu, nemam toliko vremena u svlačionici - kaže Katarina.

Bila je u Zametu, Lokomotivi, dvije sezone u podgoričkoj Budućnosti, a ljetos se vratila među "lokosice". A počela je u rodnom Novom Vinodolskom, bila je plivačica, pa se prebacila na rukomet.

- Iz Vinodolskog su mi došli navijači na Švedsku, zauzeli su cijelu jednu tribinu, hvala im puno. Znam da ljudi rade, da im nije lako doći, a mi na kraju još i izgubimo. Unatoč tome, rekli su da će doći opet - kaže Katarina.

Nije upala u depresiju nakon poraza na startu, nema toga kod nje, ali dobro je "poderala" i sebe i suigračice.

- Obrana nam je trebala biti najjače oružje, a igrali smo je strašno. Nismo napravile ništa što smo se dogovarale - svjesna je Katarina, koja jako respektira Njemačku.

- Brze su, jake, igraju brzo, dobri vanjski, snažni pivoti... Dobre su kako god okreneš, ali i mi ćemo biti puno bolje - obećala je Ježić.

I danas će na putu do dvorane svirati navijačke pjesme.

- Važno je da samo ima ritma i da se čuje Hrvatska - sa smiješkom kaže Katarina.

Na dan polufinala proslavit će 22. rođendan, a zna i gdje će biti na dan finala:

- U Budimpešti, na parketu...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • drmm 13.12.2014.

    ...svaka čast,prava cura...ne štedi ni sebe ni protivnika...!!!!

  • felipe 11.12.2014.

    na 22. rođendan, ako i budeš na utakmici polufinala..bit' ćeš na tribini, ne na parketu :)

  • chadjohn 10.12.2014.

    Ova je sigurno borbena i u krevetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare