To je to što me zanima!

Joachim Loew: Nisam zadovoljan, ali ni zabrinut

IzbornikNjemačke Joachim Löw nije bio zadovoljan nakon remija njegove momčadi protiv Bjelorusa, ali nije pokazivao niti naznake zabrinutosti
Vidi originalni članak

Nakon vodstva 2-0 Nijemci su dopustili izjednačenje Bjelorusima na konačnih 2-2. Pripremna utakmica ze Euro igrana je pred 47.000 gledatelja u Kaiserslauternu.
- Rezultat, jasno, ne zadovoljava, ne kad vodite 2-0. Morali smo izvući povoljniji rezultat. U drugom nam je poluvremenu nedostajalo koncentracije pri svim ozbiljnijim pokušajima. Imamo pregršt prostora za napredovanje. Igrači su u nekoliko posljednjih dana žestoko trenirali. Osjeća se da nemaju svježine - izjavio je izbornik “mannschafta”.
Na pitanje novinara nakon utakmice postoje li razlozi za zabrinutost obzirom da je do prvenstva preostalo samo 12 dana, Löw je odgovorio niječno.
- Nema. Na taktičkom planu nismo još gotovo ništa radili. Ulazimo sad tek u drugu fazu priprema, kada ćemo više raditi s loptom. Neki su igrači umorni. I tu ćemo popraviti situaciju, osvježiti ih. Radit ćemo na organizaciji igre, koja zasad ne štima kako bismo htjeli. Protiv Bjelorusa puno smo griješili u fazi napada. Izgubili smo previše lopti.
Nakon utakmice Löw još nije želio otkriti koje će se trojice igrača odreći. Odgovorio je na pitanje o Marku Marinu, 19-godišnjem veznjaku Borussije iz Mönchengladbacha, koji je na startu drugog poluvremena zamijenio lakše ozlijeđenog Schweinsteigera.
- Marko je pokazao koliko je dobar u igri jedan na jedan, sjajan je dribler. Osjećalo se, međutim, da je to njegova prva utakmica. Zato mu i nije polazilo sve od noge. Ima puno kvaliteta, koje će nam u budućnosti lijepo doći.

SCHWEINSTEIGER UMALO TEŽE STRADAO
Puno sreće imao je Bastien Schweinsteiger. U 15. minuti prijateljskog dvoboja nogometaša Njemačke i Bjelorusije teško je fauliran. Zglob je ipak izdržao. Prema prvim informacijama medicinske službe njemačke momčadi, traumatizirani gležanj lijeve nije teže stradao.
- Liječnik tvrdi da ligamenti nisu stradali. No oteklina je velika i poprilično me boli - izjavio je Bayernov 24-godišnji veznjak, koji je protiv Bjelorusa igrao svoju 50. utakmicu za nacionalni sastav.
Izbornik Löw ubrzo ga očekuje na treninzima u Palma de Mallorci, tako da njegovo sudjelovanje na Euru nije ugroženo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare