To je to što me zanima!

Joe Šimunić: U nogometu danas više nema logike...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Danas je nogomet takav da je sve moguće, u njemu je sve manje logike. Tko zna, možda i Englezi ne pobijede u Minsku, rekao je Šimunić
Vidi originalni članak

Kapetan Joe Šimunić. U susretu s Andorom taj će austrlaski Hrvat prvi put - jednom je nosio vrpcu nakon izlaska Nike Kovača - biti predvodnik momčadi od početka utakmice. I on će, dakle, pamtiti Andoru po nečemu posebnom, po nečemu što je sanjao cijeli život. Jer ako se uskoro oproste braća Kovač, Joe bi trebao biti stalni kapetan.
- Da, to je velika čast, ponosan sam. Iako, ne zamaram se hoću li biti kapetan i koliko dugo. Važno je da mi igramo dobro, da pobjeđujemo - skromno će Joe Šimunić.
Vratio se na Harkiv, koji ga je, kaže, napunio optimizmo.
-Odigrali smo jednu korektnu utakmicu, nedostajao je samo gol. Ma, igrali smo dobro, bilo nam je važno vratiti se nakon one Engleske i uspjeli smo. Ja to gledam tako, iako dozvoljavam da neki možda misle da nije bilo dobro jer smo trebali pobijediti. Svatko, hvala bogu, ima pravo na svoje mišljenje.
Čeka nas Andora, a svi očekuju golijadu.
- Nakon jednog takvog teškog suparnika, kao što je Ukrajina, sad dolazi momčad, koja bi trebala biti nemoćna protiv nas. I nije lako igrati takve susrete,uostalom, oni su pokazali da zanju biti tvrd oraj, s Englezima su dvaput imali 0-0 na poluvremenu, a i nas su znali namučiti. Moramo biti oprezni, zabiti što prije i nadam se što više.
On ima žuti karton, bilo bi dobro da dobije drugi pa da propusti uzvrat u Andori. Nego da ga dobije kasnije, pa propusti važnije utakmice.
- Hm, nisma o tome razmišljao... Ipak, neću namjerno tražiti karton, ali ako se dogodi... Premda, točno govorite, bolje propustiti Andoru nego Ukrajinu ili Bjelorusiju.
Joe ne želi ulaziti u kalkulacije, potpisati da očekuje da do gostovanja na Wembleyu osvojimo sve bodove.
- Uh, tako daleko razmišljati je nemoguće. Danas je nogomet takav da je sve moguće, u njemu je sve manje logike. Tko zna možda i Englezi ne pobijede u Minsku. Apsolutno se ništa ne može predvidjeti.

KLASNIĆ: DOBRO JE, BUBREG RADI
Ivan Klasnić zadnju je utakmicu prije operacije bubrega odigrao baš protiv Andore. I zabio gol.
- Da, jedva!
I u srijedu će igrati od prve minute, mogoa bi opet zabiti.
- Dobro je, bubreg radi, spreman sam. Naravno da bih htio zabiti, pa i više od jednog ako bude prilike. Najteže je zabiti prvi ili drugi, a onda kad se otvori... Znamo da je važna i gol razlika, pokušat ćemo ponoviti onu sedmicu otprije dvije godine.
U Natesu mu baš ne cvatu ruže, francuski mediji proglasili su ga jednim od najvećih promašaja prelaznog roka.
- Mlada je momčad Nantes i naravno da bi i ja svojim iskustvom trebao pridonijeti boljim rezultatima. ALi, vjerujem da će sve krenuti prema gore, ne bojim se.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mirni1 15.10.2008.

    da, on o žutima nije razmišljao. mislim da se njegova igra i koncipira na taj način da ništa ne razmišlja. zato i strepimo na svakoj tekmi hoče li ili neće dobiti crveni ili žuti. treba mu razjasnit neke stvari

  • 14.10.2008.

    To je bar lako,dobices zuti,nebrini.

  • kroatzki 14.10.2008.

    hrvatina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare