To je to što me zanima!

Joey Šimunić: Više nemam želju otići iz ove momčadi

Hrvatski reprezentativac i branič Herthe govorio je za online izdanje Die Welta, njemačkog dnevnika, o svojim profesionalnim ambicijama i planovima
Vidi originalni članak

Gospodine Šimuniću, vaš posao je obavljen kad uspijete zaustaviti suparničkog napadača. Koje zadovoljstvo pronalazite u tome?
- Uvijek sam sretan kad ne napravim pogrešku. Recimo, protiv Bochuma smo pobijedili (3-2 prošle subote), ali sam bio nezadovoljan jer sam kod drugog primljenog pogotka pogriješio. Pokušavam situaciju sagledati uvijek potez ili dva unaprijed.
U 22 ovosezonske utakmice, čak 11 puta Hertha je sačuvala mrežu netaknutom. Igra li ove sezone momčad najbolju obranu otkad ste vi prije osam godina došli u Berlin?
- Naša dobra igra u defenzivi nije samo plod dobre igre obrambenih igrača. Puno nam pomažu i vezni igrači i napadači koji više sudjeluju u obrambenim zadacima. Već smo iskušali takav recept i prošle sezone, ali smo sada puno uigraniji. Najvažnija stvar je da ostvarujemo dobre rezultate i da je raspoloženje unutar momčadi dobro.
Eventualnom pobjedom nad Kölnom u petak Hertha bi se popela najmanje na treće mjesto na bundesligaškoj ljestvici. Obraćate li pozornost na poredak?
- Ne bavim se zbrajanjem bodova. Igram dovoljno dugo u Bundesligi da znam da se nakon jednog ili dva loša rezultata odmah uvuće loše raspoloženje u momčad. Koncentriramo se samo na prvu sljedeću utakmicu. Ukoliko ostvarimo dobre rezultate u sljedeće tri utakmice prije zimske stanke, dočekat ćemo Božić pri vrhu ljestvice. To je naš cilj.
Sanjate li o nastupima u Ligi prvaka?
- Da, i to želim postići s Herthom. Ovaj grad, klub i naši navijači trebaju Ligu prvaka. I zaslužuju!
Vaš odnos s trenerom Herthe Lucianom Favreom u početku je bio dosta težak. Kakav odnos imate danas?
- Vrlo profesionalan. Trener je u početku imao problema sa mnom, i to opravdanih, jer nisam bio 100% spreman. Često u pripremama za novu sezonu imam problema jer nakon tjedan dana odmora naglo fizički padnem. Morat ću na tome ubuduće još više poraditi.
Živcira li vas što Favre ponekad svako malo prekida trening kako bi nekome nešto objasnio?
- U početku je doista bilo neobično. No pokazalo se da su takve metode uspješne. Uvijek možemo napredovati i biti još bolji.
Koliko je važan Marko Pantelić za vašu momčad?
- On je vrlo kvalitetan napadač kojeg je teško nadomjestiti, takvih nema puno u Europi. Njegova trenutačna situacija i nije toliko dramatična. Ne znam u kojem su stadiju pregovori između njega i kluba, mogu samo reći da se radi o velikom profesionalcu. Puno puta je pokazao koliko je on važan igrač za naš klub.
Vaš ugovor važi do 2011. godine. Razmiljate li katkad o završetku karijere u Herthi?
- Možda bih mogao otići u Englesku, ukoliko mi se ukaže prilika za to. Međutim, trenutačno se situacija u Herthi razvija jako dobro da i ne razmišljam o odlasku jer sam ovdje zadovoljan. Za razliku od onih vremena kad sam bio frustriran, jer sam želio igrati u puno uspješnijoj momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare