To je to što me zanima!

Još jedna sezona Formule 1 vozit će se na istim gumama

"FIA se zahvaljuje Pirelliju i svim timovima na suradnji kako bi se poboljšale gume za 2020. i kasnije. U svakom slučaju, naučene lekcije će biti od velike vrijednosti u poboljšanju guma", javili su iz Formule 1...
Vidi originalni članak

Na Velikoj nagradi Rusije u listopadu Ferrarijev motor izdao je Sebastijana Vettela, a njegova posljednja poruka momčadi preko radija bila je: "Vratite j***ne V12 motore", no čini se da im gume svima odgovaraju budući da su jednoglasno pristali da bolidi Formule 1 sljedeće sezone koriste iste gume kao i ove. 

Naime, specifikacija guma planirana za 2020. godinu nije zadovoljila zahtjeve. Testirane su u Austinu i Abu Dhabiju, ali su rezultati razočaravajući. 

- Nakon testiranja i analiziranja novih guma za 2020., održano je glasanje u skladu sa člankom 12.6.1 tehničkog pravilnika. Glasanje je završeno jednoglasnom odlukom timova da se zadrži specifikacija guma iz 2019. za 2020. godine - piše u priopćenju FIA-e, a u nastavku stoji:

- FIA se zahvaljuje Pirelliju i svim timovima na njihovom radu i suradnji kako bi se poboljšale gume za 2020. i kasnije. U svakom slučaju, naučene lekcije će biti od velike vrijednosti u poboljšanju guma u budućnosti - smatraju.

Tako će stvari ostati nepromjenjene za sljedeću sezonu, po volji timova koji su uputili kritike prototipu novih guma.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Duracell 14.12.2019.

    A gdje se proizvode strojevi za proizvodnju Pirellijevih F1 guma? - U Belišću..

  • smijeh 14.12.2019.

    Stara vijest!!!nove gume ni starim bolidima na testiranju neodgovaraju!!! Zadnji test je bio odmah,odnosno dan poslje iza zadnje trke na istoj stazi!!!brzi ste nema sta 😂😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare