To je to što me zanima!

Još se pamti blokada stoljeća: Vrankoviću veliko priznanje

Panathinaikos je u posljednjih 20 godina osvojio šest naslova prvaka Europe, a sve je počelo blokadom našeg Stojka Vrankovića u završnici dvoboja protiv Barcelone
Vidi originalni članak

Navijači Panathinaikosa odlučili su izabrati tko su najveći igrači koji su igrali za zeleni klub u posljednjih 25 godina. Pozicija prvog beka bila je zicer, Dimitris Diamantidis započeo je svoju posljednju sezonu u klubu čiji je zaštitni znak.

Dvije domaće legende također su među pet najboljih, s tim da je i Antonis Fotsis još aktivan, dok je Fragiskos Alvertis prije dvije godine završio igračku i započeo kratku trenersku karijeru na klupi sveatenskog kluba.

Navijači su pozdravili i Dejana Bodirogu , a standing ovation krcate Oake u posebnoj ceremoniji zaradio i naš Stojko Vranković . Drniški orao letio je nad grčkim i europskim parketima od 1992. do 1996. godine, a njegova blokada na polaganju Montera u završnici finala Eurolige 1996. godine započela je veliki niz zelenih.

Poslije toga Panathinaikos je podigrao najveći europski pehar još pet puta, a klub nije zaboravio sve što je 218 centimetara visoki Vranković napravio za njih. Nema boljeg dokaza za to nego kad te navijači izaberu u najbolju petorku u konkurenciji Dominiquea Wilkinsa, Dina Rađe, Ramunasa Šiškauskasa, Šarunasa Jasikevičiusa...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Cana ti prebio huligana 27.09.2015.

    Ima facu malo ka mister Bean,,,baca na njega malo:))

  • MrHorilij21 26.09.2015.

    Kako ju je skinuo, ja se jos nisam ni rodio, prvi put ovo vidim, stvarno zicer za pobjedu i on ju skine ovako, svaka cast :))

  • LebronPetrovic 26.09.2015.

    To je bila najbolja i najvažnija blokada koju sam ikada vidio. Ide Jose Montero, ali stiže brzi vlak ...... Legenda !

Komentiraj...
Vidi sve komentare