To je to što me zanima!

Jose: Nogomet bi unaprijedilo uvođenje minute odmora u igri

"Time bi se omogućilo trenerima da komuniciraju s igračima tijekom utakmice. Možda bi rješenje bile minute odmora kakve postoje u američkim sportovima..."
Vidi originalni članak

Trener Real Madrida Jose Mourinho izjavio je kako bi uvođenje minuta odmora u nogometu bila dobrodošla promjena...

Portugalski stručnjak smatra da bi na taj način treneri dobili veću mogućnost utjecaja na igru svojih nogometaša.

- Mislim da je to nešto što bi moglo malo unaprijediti nogomet. Time bi se omogućilo trenerima da komuniciraju s igračima tijekom utakmice. Možda bi rješenje bile minute odmora kakve postoje u mnogim natjecanjima u američkom sportu. Ili bi trenerima trebalo dopustiti veću slobodu kretanja po aut-liniji - istaknuo je Mourinho u razgovoru za CNN.

Portugalac je otkrio i da je većina njegovih govora na poluvremenu spontana, ali i da ponekad ipak planira unaprijed što će reći kako bi izvukao najbolje iz svojih igrača.

- Nekad uopće ne razmišljaš, a nekad i nemaš vremena za razmišljanje. Ali, isto tako se ponekad i pripremim. Čak i kad sam u potpunosti u utakmici, zadnjih desetak minuta prvog poluvremena se više od analiziranja stanja na terenu pripremam za razgovor u svlačionici kako bih mogao što više utjecati na svoje igrače - priznao je Mourinho.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • dinamo zg u lp 05.10.2012.

    a jel ti ta ideja došla kao i Kovačiću na zahodu????????????????????????? :-)

  • dinamo zg u lp 05.10.2012.

    Mourinho to je nogomet, a ne rukomet, košarka gdje su 3X manji tereni, a kaj je sa golmanom on bi morao trčat ko Bolt da stigne kod trenera i natrag Mourinho ne izmišljavaj

  • darek5cro 05.10.2012.

    to bi moglo izgledat ko u rukometu..svaki trener ima onu zelenu karticu za "time out".. i taman protivnik krene u kontru, tri na dva, a ovaj da zeleni karton četvrtom sucu i stop :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare