To je to što me zanima!

Joshua o okršaju Hrge i Usika: Ukrajinac je favorit, ali...

Hrgovićevu borbu s Usikom može spriječiti samo potencijalni Ukrajinčev okršaj s Tysonom Furyjem. Iako je borba Hrgovića i Usika još daleko od dogovorene, o njoj se već priča u svjetskim boksačkim krugovima
Vidi originalni članak

Hrvatski teškaš Filip Hrgović (31 godina, 16-0) prošlog je mjeseca u 12. rundi nokautirao Australca Demseya McKeana (32, 22-1). Potvrdio se kao obavezni IBF-ov izazivač za svjetski pojas. Spomenuti je pojas u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usika (36, 21-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović nokautirao Australca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrgovićevu borbu s Usikom može spriječiti samo potencijalni Ukrajinčev okršaj s Tysonom Furyjem. Iako je borba Hrgovića i Usika još daleko od dogovorene, o njoj se već priča u svjetskim boksačkim krugovima, pa je pitanje o njoj dobio i britanski boksač Anthony Joshua, bivši svjetski prvak.

- Hrgović je dobar boksač, dobar udarač. Usik je vrhunski borac, ali u boksu se svašta može dogoditi. Nikad ne znaš, ali stavio bih Usika kao favorita - prokomentirao je Joshua, koji je u protekle dvije godine dvaput izgubio od Ukrajinca u borbi za naslov - rekao je britanski boksač za Misfits Boxing.

TKO JE SLJEDEĆI? Hrgović otkrio recept kako može pobijediti Usika: Ja sam čovjek za to, a ne Fury! On je čudan... NE SLAŽE SE Babić o kontroverznom trenutku meča za titulu: Katastrofalna odluka suca, Usik dobio i odmor

WBC pomaže Hrgi?

Usik je prošlog mjeseca obranio titule nokautiravši Daniela Duboisa u devetoj rundi. Ako nakon toga ne dođe do borbe između Usika i Furyja, Ukrajinac će morati pojaseve braniti protiv Hrgovića.

Britanci javljaju da bi WBC mogao narediti Furyju obranu titule protiv Deontaya Wildera ili spomenutog Joshue te mu zaprijetiti oduzimanjem pojasa ako odbije. U tom slučaju ni Usik ne bi imao izbora nego boksati s Hrgovićem. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • PeroT 04.10.2023.

    taj Joshua je umjetno stvoreni napuhani Englez i nije pošteno da je već dvaput imao borbu za titulu, sada bi realno trebao bar 5 uzastopnih pobjeda da dobije opet priliku

  • Sport10 13.09.2023.

    u zadnjem mecu Usik je otkrio svoje slabosti i mane

  • sexsoni 12.09.2023.

    Pomozi sirotinji malo da nitko ne znade,Hrga imas sa cime i dat ce Bog,otvorit ce ta vrata. Pozz iz Hercegovine

Komentiraj...
Vidi sve komentare