To je to što me zanima!

Josipa Šimića ispituju za Ajax i dok - prodaje vodu

Svi još pamte sjajan lob kojim je prije 11 godina srušio Amsterdam. Čak se i u poslovnom svijetu priča o golu koji je obilježio karijeru Josipa Šimića
Vidi originalni članak

Opet ćemo pobijediti, osjećam, poručio je Josip Šimić, koji je prije 11 godina, lobajući Van der Sara, srušio Ajax u amsterdamskoj Areni. I prije dvije godine Dinamo je pobijedio u Amsterdamu. Tad je briljirao Mandžukić, ali uvijek se uoči susreta s Ajaxom svi sjete Josipa Šimića.
- Da, prati me taj gol cijeli život iako je već toliko prošlo otad - kaže Josip, koji je danas direktor u tvrtki obitelji Šimić, koja se bavi vodom.
- I danas me ljudi na poslovnim sastancima pitaju za taj gol, taj lob Van der Saru. Ispada da nikad više nisam ni puknuo na gol nakon te utakmice, a zabio sam i dva gola MTK-u za ulazak u Ligu prvaka, koji su bili puno važniji od toga gola u Areni. No svi me pitaju samo za Ajax - kaže Josip, koji ne može prežaliti što nije zabio još takvih golova.
- Tad sam mislio da je to početak, ali na žalost, uskoro su u Dinamu odlučili da ne smijem igrati. Zabranili su trenerima da me stavljaju u igru. Počele su me napadati i ozljede, pa neuspješna operacija. Imao sam problema s mišićem, u koji mi nije dolazila krv. Zato sam lani i službeno završio karijeru, koju je obilježio taj gol - rekao je Josip Šimić.
Nije od onih koji će svako malo izvaditi disk s tom utakmicom i opet se diviti svojem umijeću.
- Pogledao sam nekoliko puta taj gol na internetu, ali ipak je prošlo toliko godina i pomalo se taj gol zaboravlja. Sjetim ga se jedino dok Dinamo igra s Ajaxom. I sad kažem da nije bilo slučajno. Osjetio sam da ću zabiti dok sam ulazio u igru. Bio je to trenutak inspiracije.

JURČIĆ I RUKAVINA VEĆ SU SRUŠILI AJAX U AMSTERDAMU
Susret pretposljednjega kola Lige prvaka 1998. u Amsterdamu sadašnji trener Dinama Krunoslav Jurčić počeo je na klupi.
- Krznaru, ostat ćeš u svlačionici, Kruno, ulaziš - rekao je u poluvremenu te utakmice tadašnji trener Croatije Velimir Zajec.
Jurčić se u srednjem redu “hrvao” s Ronaldom de Boerom, Witschgeom, Danijem... Dok je Kruno utakmicu počeo sjedeći, njegov pomoćnik u Dinamu Tomo Rukavina igrao je od prve minute. Zajec ga je zamijenio devet minuta prije kraja. Pomoćni je trener Ajaxa Danny Blind također igrao taj susret.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • TWade 20.10.2009.

    cmd kume,da nis napiso ja jos 3 dana neb iso provjerit,ovak rapidshare majka:D al aee lijepo da je ciko zabio ajaxu lob

  • god of war 20.10.2009.

    pa imaš mininovu.org :)))

  • cmd_elite 20.10.2009.

    Ja skidam sa TorrentLeecha ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare