To je to što me zanima!

Jozo: Moj Celtic je u Škotskoj nepobjediv, a u repku ne mogu

LEGENDE Niku Kranjčara stalno pitaju za Pršu, a mene za Viduku, rekao nam je Jozo Šimunović, koji je proslavio naslov sa Celticom s 34 pobjede i četiri remija u 38 odigranih kola
Vidi originalni članak

Nakon utakmice je do mene došao suigrač Lustig. Podsjetio me da smo Kolo Toure, on i ja drugi put u karijerama osvojili naslov prvaka bez poraza, rekao nam je Jozo Šimunović.

Celtic je u nedjelju na svojem Celtic Parku proslavio naslov prvaka. Osvojio je 106 bodova, zabio je 106 golova, u 38 kola dobio je 34 utakmice, a u četiri je remizirao.

Da mi je netko rekao da će Rijeka biti prvak...

- Ova me proslava naslova vratila u dane kad sam se tek počeo baviti nogometom. Kad sam s Dinamom u mlađim uzrastima pobjeđivao Hajduk, a roditelji bi me gledali. Pa svaki navijač Celtica nas igrače voli kao što nas vole roditelji - kaže nam Šimunović, koji je prvu titulu prvaka bez poraza osvojio prije dvije godine s Dinamom čiju je dominaciju prekinula Rijeka.

- Da mi je netko prije godinu dana rekao da će Rijeka biti prvak, ne bih mu vjerovao, ali potpuno su zasluženo osvojili naslov. Bili su najbolji cijelo prvenstvo, igrali su sjajno i čestitam im na naslovu - rekao je Jozo Šimunović, koji bi vjerojatno debitirao u reprezentaciji Hrvatske protiv Meksika, ali u subotu ga čeka finale škotskog kupa protiv Aberdeena na Hampden Parku.

Lovim trostruku krunu

- Nije mi žao što nisam u reprezentaciji jer ipak 'lovim' trostruku krunu. Mogu ući u povijesti - rekao je Šimunović.

U Celtic je došao u rujnu 2015. godine. Ponovno je prvak Škotske. Uzeo je tri naslova zaredom s Dinamom, sad dva sa Celticom. Baš ga je krenulo.

- Ne mogu vam opisati kako je dobar osjećaj igrati pred 60.000 gledatelja. Uživam kao igrač Celtica - dodao je Jozo.

Niko Kranjčar zbog teške ozljede nije posljednjih mjeseci mogao pomoći svojim Glasgow Rangersima.

- Družio sam se s njim često u Glasgowu. Njega više pitaju za Dadu Pršu, a mene za Marka Viduku. Oni su i dalje ovdje heroji – završio je Šimunović.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • kimba00 24.05.2017.

    A kao ti si zasluzan sto je celtic prvi po 136.puta ?

  • Pukovnik10 24.05.2017.

    Ima li Maminjo postotak od prodaje,ako nema onda ti je jasno.

  • mestar 24.05.2017.

    E, moj jozo u skotskoj ima samo dva kluba ostali samo sluze za popunu lige. Posto je Rendgers sad nigdje ostao je samo taj tvoj C. normalno da ce bit prvak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare