To je to što me zanima!

Jug slavio protiv Olympiacosa te ostao u igri za Final Eight

Jug CO su do pobjede predvodili Maro Joković s tri gola, dok su Loren Fatović i Javier Garcia Gadea zabili po dva pogotka. Među strijelce su se upisali i Viktor Rašović, Nikola Pavličević i Luka Lozina
Vidi originalni članak

U derbiju osmog kola skupine A Lige prvaka vaterpolisti Jug Croatia osiguranja su u Dubrovniku pobijedili Olympiacos 10-8 (4-2, 2-1, 2-3, 2-2) i tako ostali u igri za plasman na "Final Eight" koji će se održati u Genoi od 6. do 9. lipnja.

Dubrovčani su uoči ove utakmice držali peto mjesto u skupini koje ne osigurava plasman na završni turnir i novi kiks ozbiljno bi uzdrmao ambicije aktualnog europskog doprvaka.

Pobjeda je bila imperativ i odabranici Vjekoslava Kobeščaka su uspjeli osvojiti važne bodove protiv grčkog sastava kojem je ovo bio prvi poraz u skupini. U prošlom kolu Grci su u Pireju pobijedili Jug CO 8-6, no sada su im Jugaši uzvratili.

Nakon izjednačenog otvaranja utakmice, Jug je koncem prve četvrtine stigao do dva gola prednosti (4-2), a sredinom druge dionice i do +3 (6-3). U trećoj dionici Jug je imao i najvećih 8-4, no uslijedio je pad i Olympiacos se pet minuta prije kraja utakmice vratio na samo gol zaostatka (7-8).

Gol minusa i napad za izjednačenje Grci su imali dvije i pol minute prije kraja, ali nisu uspjeli. Kada je Luka Lozina 50 sekundi prije kraja zabio uza 10-8 priči je bio kraj.

Jug CO su do pobjede predvodili Maro Joković s tri gola, dok su Loren Fatović i Javier Garcia Gadea zabili po dva pogotka. Među strijelce su se upisali i Viktor Rašović, Nikola Pavličević i Luka Lozina. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Ioannis Fountoulis i naš Andro Bušlje sa po dva gola. Za Grke je igrao i Paulo Obradović koji je zabio jedan pogodak, dok je na vratima bio Josip Pavić.

Olympiacos vodi na ljestvici sa 19 bodova, na drugom mjestu je Brescia sa 16 bodova, Dynamo na trećem mjestu ima 15 bodova, dok je Jug CO četvrti sa 13 bodova. Slijede Barceloneta (12), OSC (7), Hannover (6) i Partizan (0).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tetrapak1 08.02.2018.

    Jug je jedina svjetla tocka Hrvatskog sporta. Jedini sa pravim rezultatima, jedini klub transparentan i bez ikakve mrlje, sa zdravim financijama, sa sjajnim uvjetima za rad, sa strucnim osobljem i vrhunskim igracima od kojih preko 60% dolazi iz vlastite skole, izbacuju redovito reprezentativce, mladici koji nisu dovoljno dobri za prvi tim idu na koledze u Ameriku i tamo dominiraju..kad kazu da je sport u Hrvatskoj los recite im da se ugledaju na ljede iz Juga. Primorje ih je ono jedno vrijeme skinulo s trona u regiji, uz ponajbolje svjetske igrace potpisali su i stotine mladica koji nikad nisu dobili priliku vec su im zamrznili karijere a pipa se zatvorila. Pisi kuci propalo, a takva je ocigledna sudbina i HNK Rijeke, kratkorocni bljesak. Ostalo nema vise. Dinamo je upitan do kad ce i koliko je ostalo u njemu novaca za izvuci, sto se rukometa tice i Zagreb je svoje najbolje dane zaboravio, kosarku na domacoj sceni vise nemamo osim privatne Cedevite za koju ionako nitko ne navija,Split je upropasten do kraja..niceg nema zdravog osim Juga, ako nisam u pravu lincujte me :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare