To je to što me zanima!

Jura je srušio City: Duplirati bokove i ginuti za svaku loptu

Igrati na kontre, srčano i obavezno duplirati bokove. U takvim utakmicama, kao što će biti Dinamova protiv Cityja, krila su važna, kaže Nikola Jurčević koji je s Bilićem i West Hamom srušio City
Vidi originalni članak

Kakav je to bio šok za City... Na Etihadu smo 19. rujna 2015. s West Hamom pobijedili 2-1. Trener im je bio Manuel Pellegrini i nakon utakmice nam je čestitao kao pravi džentlmen.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dugo smo se pripremali za tu utakmicu. Dogovorili smo se da ćemo duplirati bokove, to je bila Slavenova i moja ideja. I tako smo i napravili. Prvi gol zabili smo odmah na početku utakmice, Moses je zabio u šestoj minuti. I onda smo se povukli u obranu i igrali samo na kontre. Cijelo vrijeme su imali loptu u nogama, dobro su nas stisnuli. No mi smo u 31. minuti zabili za 2-0 i opet stali u obranu. Jasno, u takvim utakmicama morate imati puno, puno sreće.

Golman mora imati čudesnu večer. Mi smo taj dan ginuli na terenu, naši igrači su se bacali na svaku loptu, samo tako možete pobijediti Manchester City u gostima. Doslovno se bacati i ići na svaku loptu, bez popuštanja. Ta naša pobjeda bila je označena kao veliki pothvat, što i jest. To je momčad koja ima sedam-osam savršenih igrača, među njima su male ili nikakve razlike. I te 2015. imali su sjajne igrače, a imaju ih i danas. Iz te momčadi Cityja danas još igraju Otamendi, Fernandinho, De Bruyne, Sterling i Agüero.

Taktika Dinama? Ha, igrati na kontre, srčano i obavezno duplirati bokove. U takvim utakmicama, kao što će biti Dinamova protiv Cityja, krila su vrlo važna. To je možda i najvažnije u utakmici protiv Guardiole. Krilni igrači moraju pomoći obrani, svih 90 minuta moraju biti drugi bekovi. I, naravno, potrebno je puno, puno sreće.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Nogalo1234 01.10.2019.

    City pod Pellegrinijem i sad su dvije totalno različite ekipe. Sve što Jura kaže, napravite obratno i imamo se čemu nadati.

  • 01.10.2019.

    Pušiona Dinamovci pušiona!

  • ukralo_pokralo 01.10.2019.

    Jura, Bjelica je za tebe Tomislav Ivić glavom i bradom

Komentiraj...
Vidi sve komentare