To je to što me zanima!

Jurčić: Moj Dinamo će biti miks Liverpoola i Arsenala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Krunoslav Jurčić, novi trener Dinama, održao je danas svoju prvu press konferenciju kao trener 'modrih. Istaknuo je svoju veliku ambicioznost
Vidi originalni članak

Prvi osjećaj nakon što sam primio poziv je neizbježna čast. Počašćen sam što sam već s 39 godina postao trener Dinama. Imam igračko iskustvo što je jako bitno u ovome poslu i dosta sam ulagao u sebe. Napravit ćemo sve za taj dugo očekivani iskorak u Europi, rekao je Kruno Jurčić na svojoj prvoj presici u funkciji trenera Dinama.
Kruno dobro pozna Dinamo i njegov način igre, a sigurno ima neke želje i planove kako popraviti igru. Ima li uzora u Europi?
- Sviđa mi se način igre Liverpoola. Njihova agresivnost i visoki presing. Ako bi na to uspio dodati Arsenalovu finoću i suptilnost, to bi bio idealni Dinamo. Moramo ubrzati igru i protok lopte, a onda će biti puno ljepše za gledati - priča Jurčić. Lijepa igra trebala bi privući i gledatelje. Upravo je to glavni zadatak novog trenera. Sljedeća je utakmica u Osijeku. Jesu li igrači i novi trener spremni za izazov?
- Znam tko će istrčati u Osijeku. Imam u glavi 12-13 igrača i to sam im rekao na treningu. Dinamo je moj klub i to je jedan od najvećih razloga što sam prihvatio klupu.
Kruno je potpisao ugovor na duge četiri godine, do ljeta 2013., a na otaz Balabanu i Šokoti nije utjecao.
Zabrinjava li ga razigrani Hajduk?
- Ne, niti malo. Mi ne moramo raditi velike rezove. Samo ubrzati igru i protokom lopte će se podići kvaliteta. Znam da se za mene priča da sam tvrd trener. Promijenit ću taj dojam javnosti. Spreman sam na kompromis, ali sve ima svoje granice - kaže Jurčić.
Mnogi problem ovog Dinama vide u manjku agresivnosti.
- Imamo dovoljan broj agresivnih igrača koji moraju biti još agresivniji. Moji igrači moraju razmišljati od utakmice do utakmice. Čim završi utakmica, mora završiti i njihovo razmišljanje o utakmici. Ipak, vrijeme mi je minimalno i moram u minimalnom razmaku posložit sve.
Sportski direktor Zoran Mamić malo je neočekivano najavio imperative.
- Pred Krunom nije imperativ prvo mjesto u prvenstvu, nego osvojiti Kup. Pred Vlakom je imperativ bila dvostruka kruna - rekao je mlađi Mamić. Znači li to da su se oprostili od dvostruke krune, jesu li se predali Hajduku ili ne vjeruju da Jurčić može osvojiti dvostruku krunu?

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Horned Reaper 07.03.2009.

    ahahahaha.....ahgahahahhahahaha-......jaooooooo ubit će me sa ovakim izjavama ...ovo je shit of the week :)

  • mayhem26 07.03.2009.

    Hahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • jesenjin 06.03.2009.

    kako na ovome svijetu ima glupih ljudi koji iz cijelog teksta izvade jednu recenicu i tu se pametare kao ovaj yoda...jurcic je rekao da bi voljeo igrat kao liverpool ili arsenal....al sigurno nije mislio da na jacinu kakvu oni posjeduju...nego to je nekakva usporedba,kako bi volio da izgleda dinamova igra..nije ju usporedjivao s arsenalovom ili liverpoolom u potpunom smislu,nego je to reko metaforicno...nemogu ti ja to objasnit....kad nemas osnovne skole jbg...stvarno neznam koje teb dao pluseva na komentar...vjerojatno tovari...koji uzivaju gledajuci hajduk nakon 3 godine,a u te tri godine su se skrili u misju rupu...i sad se kur.. sasvojim komentarima....3 godine ste bili u sjeni dinama...sad se veselite...al sezona jos traje...barca je prije 3,4 kola imala 12 boda ispred reala,a sada samo bjedna 4...dakle...sezona je tek pocela...

Komentiraj...
Vidi sve komentare