To je to što me zanima!

Jurčić očekuje ždrijeb: Ne želim daleko, ja bi u Bosnu

U ponedjeljak u 12 sati Dinamo će doznati protiv koga će igrati u 2. pretkolu Lige prvaka. Trener Krunoslav Jurčić zbog blizine želi Zrinjski ili Budvu
Vidi originalni članak

Čelnici kluba nisu pred mene stavili imperativ Lige prvaka, ali strašno sam ambiciozan i želim u Europi ostati što dulje, rekao je trener Dinama Krunoslav Jurčić na Rogli.
Do Lige prvaka pred Dinamom su tri stube, a tko je na prvoj saznat će u ponedjeljak u 12 sati. Od poznatijih momčadi tu je mađarski Debrecen, koji je Hajduku prije četiri godine u dvije utakmice zabio osam komada, a “modri” bi svakako željeli izbjeći i Bohemians iz Dublina, koji je prošle sezonu u pretkolu dobro namučio kijevski Dinamo. Također, nikako im se ne ide u Azerbajdžan, Gruziju, Moldaviju... Ne zbog snage klupskog predstavnika te zemlje, nego zbog dugotrajnog i iscrpljujućeg puta. Uostalom, velikih problema imali su prije dvije godine protiv Hazara.
- Ne bih nikako htio ići daleko. Samo da je što bliže jer bi u tom slučaju mogli skautirati protivnika, saznati puno više informacija. Nemam neke posebne želje, samo da je blizu - Jurčićevo je razmišljanje uoči ždrijeba.
Uopće ne treba dvojiti da je prolazak u 3. pretkolo imperativ te da Dinamo ne bi smio imati velikih problema. Uostalom, najvažniji susret je 18. kolovoza, play-off za ulazak u Ligu prvaka. Drugo i treće pretkolo trebali bi biti zagrijavanje.

ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE SLAVENU DONOSI ŠUŠKA?
U ponedjeljak u 13.30 u Nyonu izvlačit će se parovi 1. pretkola Europske lige. U bubnju među 23 nositelja je Slaven Belupo. Mogući protivnici Koprivničana su crnogorska Budućnost i Sutjeska, Inter Baku, Trans Narva, Valletta i Birkirkara s Malte, albanska Vllaznia, armenska Mika, koju vodi hrvatski stručjnak Ivo Šušak.... Prvi susreti na rasporedu su 2. srpnja, a uzvrat sedam dana poslije.

KOGA ĆE DINAMU DONIJETI ŽDRIJEB?
Prvi susret 2. pretkola Lige prvaka igra se 14. ili 15. srpnja, a uzvrat je sedam dana kasnije. Ovo su mogući protivnici: Bohemians Dublin (Irska), Zrinjski Mostar(BiH), DVSC Debrecen (Mađarska), Georgia Tbilisi (Gruzija), Sheriff Tiraspol (Moldavija), Makedonija (Makedonija), FK Baku (Azerbajdžan), Levadia Tallin (Estonija), SK Tirana (Albanija), FK Aktobe (Kazahstan), Pyunik Yerevan (Armenija), Rhyl FC (Wales), Glentoran (Sjeverna Irska), EB Streymur (Ovčji otoci), Dudelange (Luksemburg), Mogren Budva (Crna Gora), Sant Julia (Andora)

U DINAMU SE PLAŠE RED BULL SALZBURGA
Prođu li 2. pretkolo, “modri” će protivnika u trećem saznati 17. srpnja. U Dinamu se najviše plaše austrijskog Salzburga. Tu su još Kalmar, ciparski Apoel, Stabaek, Slovan Bratislava, Ventspils, Maribor, Ekranas, Hafnarfjordur te Inter Turku.

RIJEČANI PRESKAČU PRVO PRETKOLO
Osim Dinama i Slavena, protivnika u 2. pretkolu Europske lige saznat će i Rijeka. Riječani su nositelji i u bubnju od 40 potencijalnih protivnika većinom je “egzotika”. Riječani također ne žele putovati daleko, pa bi npr. Rudar iz Velenja bio dobar izbor.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • rajs 22.06.2009.

    Ako ne želi daleko neka dodje u Beograd, ali nažalost tu će morati stati :)

  • zadranin_23 21.06.2009.

    a nego odakle ti je zrinjski,daj ne seri,to je bosna i mos ti reci sto oces,al on je priko granice

  • Terry15 21.06.2009.

    aexion za tvoju informaciju Zrinjski je predstavnik Bosne i Hercegovine..

Komentiraj...
Vidi sve komentare