To je to što me zanima!

Jurčić: Ovo nije sportski... Uefa tako trenira strogoću!

Reći ću igračima da poginu na terenu kako bi uzeli devet bodova u preostale tri tekme i ostvarili taj cilj kojeg žarko želimo, rekao je Kruno Jurčić
Vidi originalni članak

Dinamov trener Kruno Jurčić bio je zatečen Uefinom kaznom od dvije utakmice igranja bez navijača te oduzimanjem tri boda.
- Nisam se čuo s igračima, tek ću ih danas u 14 sati vidjeti, ali će moj posao biti veliki. Moram ih nekako podignuti. Atmosfera je ovom kaznom bitno narušena - rekao je Kruno.
- Nisam mogao vjerovati. Očekivao sam kaznu, ali ovakvu...  Ona nije sportska. Uefa je išla na mehanizme koji pobijaju smisao našeg postojanja. Oduzimanjem bodova igračima koji su ih zasluženo osvojili postavlja se pitanje zašto uopće igraju nogomet. U Uefi nemamo specijalni tretman, to se osjeti na terenu u donošenju odluka. Od izbacivanja iz Europe spasio nas je sustav Eurolige čiju regularnost Uefa nije htjela narušiti pa su pribjegli ovakvim metodama koje nisu sportske - rekao je Jučić i dodao da misli da se to ne bi dogodilo nekom klubu koji je 'jači'.
- Dogodilo se to Feyenordu, ali ne u toj mjeri jer Uefa lakše trenira strogoću na klubovima koji ne igraju tako veliku ekonomsku ulogu - izjavio je Kruno, a na pitanje o žalbi Dinama rekao je:
- Kazna nije slučajna i osobno nisam veliki optimist... Ali optimist sam da ćemo u preostale tri utakmice uzeti svih devet bodova. Reći ću igračima da poginu na terenu kako bi ostvarili taj cilj kojeg žarko želimo - kaže Kruno, a na pitanje o derbiju s Hajdukom i izostanku Torcide kaže:
- Ne znam kome će više odgovarati to što nema Torcide. Protiv Moslavine, kad je Torcda napustila teren, Hajduk je zabio tri gola - kazao je Jurčić i dodao da očekuje agresivan Hajduk.
- Imam profil igrača koji mogu na tu agresivnost odogovriti istom mjerom - rekao je Jurčić.
- Gledao sam Hajduk u Karlovcu, njihov novi trener donio je nešto svoje. Nama ne igra Mandžukić i ranije ozlijeđeni Bišćan, Carlos i Lončarić - dodao je Kruno i ustvrdio da je vodeći Istru i Slaven Belupo prolazio loše na Poljudu.
- To vam je tako kad vodite manje momčadi pa se igrači na Poljud dolaze slikati prije utakmice - završio je Dinamov trener.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Sara 1 30.10.2009.

    nisu drugo ni zaslužili.. a tzv-im navijačima odnosno BBB-ima kad sljedeći put naprave nešto slično želim da ih ne puštaju preko granice kući već da traže novac od njihovih roditelja koji moraju doći po njih.. ako neće roditelji dati pare moraju ostati tamo i odraditi hranu i spavanje u zatvoru gdje bi bili smješteni. i zašto bi \"derbi\" morao biti između hajduka i dinama ?? zašto ne bi mogli gledati klubove poput Karlovca i Šibenika i njih nazivati najboljim hrvatskim klubovima. stvarno mi je puna kapa i hajduka i dinama, pa nisu to jedini hrvatski klubovi !!!!!

  • boys 30.10.2009.

    kakva drzava takva raja sjedite doma i rješite svoje komplekse sa plusevima i minusima...šupci jedni

  • zkovac89 30.10.2009.

    na žalost kod nas u hrvatskoj sve je trulo od političara do nogometaša najbolje sve te klubove u hrvatskoj ugasiti i raspustiti tako ništa ne valja zbog čega bacati novce . da je bilo i malo dobre volje tim huliganima se moglo stati na kraj ali neka tako nam i treba kad nema prave vlasti samo lopovluk . molim vas pokažite mi i jednog poštenog političara u hrvatskoj svako želi samo natrpati svoj đep a ti se rajo jebi.najbolje da dinamo preda ostale utakmice da se samo ne sramote i sebe i nas jer mislim da u dinamu nema ni jednog igrača koji nešta vrijedi

Komentiraj...
Vidi sve komentare