Obavijesti

Sport

Komentari 41

Jurčić: Ovo nije sportski... Uefa tako trenira strogoću!

Jurčić: Ovo nije sportski... Uefa tako trenira strogoću!
1

Reći ću igračima da poginu na terenu kako bi uzeli devet bodova u preostale tri tekme i ostvarili taj cilj kojeg žarko želimo, rekao je Kruno Jurčić

VIDEO

Dinamov trener Kruno Jurčić bio je zatečen Uefinom kaznom od dvije utakmice igranja bez navijača te oduzimanjem tri boda.
- Nisam se čuo s igračima, tek ću ih danas u 14 sati vidjeti, ali će moj posao biti veliki. Moram ih nekako podignuti. Atmosfera je ovom kaznom bitno narušena - rekao je Kruno.
- Nisam mogao vjerovati. Očekivao sam kaznu, ali ovakvu...  Ona nije sportska. Uefa je išla na mehanizme koji pobijaju smisao našeg postojanja. Oduzimanjem bodova igračima koji su ih zasluženo osvojili postavlja se pitanje zašto uopće igraju nogomet. U Uefi nemamo specijalni tretman, to se osjeti na terenu u donošenju odluka. Od izbacivanja iz Europe spasio nas je sustav Eurolige čiju regularnost Uefa nije htjela narušiti pa su pribjegli ovakvim metodama koje nisu sportske - rekao je Jučić i dodao da misli da se to ne bi dogodilo nekom klubu koji je 'jači'.
- Dogodilo se to Feyenordu, ali ne u toj mjeri jer Uefa lakše trenira strogoću na klubovima koji ne igraju tako veliku ekonomsku ulogu - izjavio je Kruno, a na pitanje o žalbi Dinama rekao je:
- Kazna nije slučajna i osobno nisam veliki optimist... Ali optimist sam da ćemo u preostale tri utakmice uzeti svih devet bodova. Reći ću igračima da poginu na terenu kako bi ostvarili taj cilj kojeg žarko želimo - kaže Kruno, a na pitanje o derbiju s Hajdukom i izostanku Torcide kaže:
- Ne znam kome će više odgovarati to što nema Torcide. Protiv Moslavine, kad je Torcda napustila teren, Hajduk je zabio tri gola - kazao je Jurčić i dodao da očekuje agresivan Hajduk.
- Imam profil igrača koji mogu na tu agresivnost odogovriti istom mjerom - rekao je Jurčić.
- Gledao sam Hajduk u Karlovcu, njihov novi trener donio je nešto svoje. Nama ne igra Mandžukić i ranije ozlijeđeni Bišćan, Carlos i Lončarić - dodao je Kruno i ustvrdio da je vodeći Istru i Slaven Belupo prolazio loše na Poljudu.
- To vam je tako kad vodite manje momčadi pa se igrači na Poljud dolaze slikati prije utakmice - završio je Dinamov trener.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger