To je to što me zanima!

Justine Henin objavila drugi put kraj karijere zbog ozljede

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta i osvajačica sedam Grand Slam naslova, Belgijka Justine Henin (28), objavila je u srijedu da zaključuje svoju bogatu karijeru
Vidi originalni članak

Kao razlog ponovnog iznenadnog prekida teniske karijere, Justine Henin navela je dugotrajnu ozljedu desnog lakta. Zbog nje nije igrala od lanjskog Wimbledona do kraja sezone. Na Australian Openu ispala je u 3. kolu porazom od Ruskinje Svjetlane Kuznjecove.

- Moj je lakat preslab i boli me toliko da se moja strast prema tenisu i igra na vrhunskoj razini više ne mogu nastaviti - napisala je Henin, trenutno 13. igračica svijeta na svojoj internetskoj stranici. 

Sjajna Belgijka već je drugi put objavila kraj karijere. Prije tri godine, u trenutku kad je bila prva tenisačica svijeta, odlučila je reći zbogom životnom pozivu, ali se ipak nakon dvadeset mjeseci stanke vratila i zaigrala u finalu prošlogodišnjeg Australian Opena. 

- U šoku sam, ali nakon što sam sve uzela u obzir, uključujući i savjete liječnika, prihvatila sam da je mojoj karijeri definitivno došao kraj. Bilo je ovo prekrasno putovanje - zaključila je po mnogima teniska kraljica današnjice.

Henin je u karijeri osvojila sedam Grand Slama (četiri Roland Garrosa, dva US Opena i jedan Australian Open), no nikad Wimbledon. Na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. okitila se zlatnom medaljom u singlu. Iduće godine namjeravala je zajedno s Kim Clijsters nastupiti na  Igrama u Londonu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_54032 26.01.2011.

    Zao mi je..Sretno joj u zivotu! (:

Komentiraj...
Vidi sve komentare