To je to što me zanima!

Juve korak do titule: Lazio 10 godina nije dobio 'Staru damu'

Posljednju prvenstvenu pobjedu protiv Juventusa Lazio pamti 6. prosinca '03. Od tada je Juve slavio 11 puta uz pet remija. 'Stara dama' je slavila usred Rima 2-0...
Vidi originalni članak

Da pitate navijače Lazija kad su posljednji put u prvenstvu dobili Juventus, znali bi samo oni najfanatičniji. Bilo je to 6. prosinca 2003. godine, a Lazio je pobijedio 2-0. Od tada je Juve slavio čak 11 puta uz pet remija. Večeras je Juve opet bio nemilosrdan.

"Stara dama" je slavila 2-0 golovima Artura Vidala. Čileanac do ove utakmice protiv Lazija u Rimu nije zabio 15 susreta za Juventus. No kad vidi rimske momčadi na drugoj strani, Vidal ima poseban motiv. Dvaput je čileanski veznjak za Juventus zabijao po dva gola na utakmici. Jednom Romi, a sad i Laziju.

Juventus je sve riješio u prvih pola sata utakmice na stadionu Olimpico u Rimu. Mirko Vučinić izborio je penal, Vidal je bio siguran. Za 2-0 je Vidal zabio nakon sjajne Vučinićeve asistencije. U drugi dio Lazio je krenuo puno ozbiljnije. Napravili su par dobrih šansi u uvodnih nekoliko minuta, ali mreža Gianluigija Buffona je mirovala. 

Juve je rutinirano priveo utakmicu kraju i pet kola prije kraja otišao na nedodirljivih 11 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Napolija. Šampanjac čeka i odbrojava dane kad će ga Antonio Conte s igračima otvoriti.

Juve u tih pet kola ima samo jednu tešku utakmicu. U sljedećem kolu im u Torino stiže Milan. Teško je očekivati da bi Juventus mogao kiksati i ne osvojiti naslov.

Serie A, 32. kolo:

Lazio - Juventus 0-2 (Vidal 8, 28)

Idi na 24sata

Komentari 55

  • NESTVARAN_1 17.04.2013.

    Cestitam juventusu i "svojim" juventinima ck 1897,globusu i ostalima.FORZA JUVE!!!!!

  • grbinho. 16.04.2013.

    juveu za veci iskorak u europi fali jedna dobra spica,tu mislim na igraca tipa cavani, falcao itd. ne moze mi nitko reci da su vucinic,matri, quagliarela igraci svjetske klase...

  • globus 15.04.2013.

    Još uvjerljiviji je Juventus ove sezone, doslovno bez konkurencije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare