To je to što me zanima!

Senzacija u Torinu: Ajax slavio, Nizozemci su u polufinalu LP-a

Ajax je u Torinu slavio 2-1. Iako je goste iz Nizozemske u 28. minuti načeo Ronaldo, brzo su se vratili golom van de Beeka, a u 76. minuti kapetan Ajaxa De Ligt odveo je momčad u polufinale
Vidi originalni članak

Ajax je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka svladao Juventus u Torinu 2-1 i prošao u polufinale Lige prvaka!

U prvom poluvremenu momčadi su djelovale podjednake, a kao i u prvom susretu, Cristiano Ronaldo iskoristio je trenutak nepažnje, iskrao se, i onda sam samcat dočekao loptu i zabio gol u 28. minuti! Ipak, sreća za Juve bila je kratkog vijeka jer je van de Beek već šest minuta kasnije izjednačio.

Na predah su momčadi otišle s tih 1-1, a u nastavku - atomski nogomet Ajaxa! Čudesno su igrali Nizozemci... Prvo je u dva navrata spasio Szczesny, a onda je Pjanić sa Ziyechove noge 'skinuo' Tadićev ubačaj... No ipak, nešto je moralo završiti u mreži!

U 67. minuti Schöne je ubacio, a De Ligt je bio najviši i 2-1! Senzacija u Torinu! 

Nastavili su Nizozemci stiskati, Allegri je radio promjene, pokušavao doći do preokreta, no jednostavno - Ajax je bio bolja momčad. Prijetili su još Ziyech, Neres, Tadić, jedan gol je i poništen, no od prednosti 3-1 ipak nije bilo ništa.

Prva utakmica u Amsterdamu završila je 1-1, a Ajax će ići na boljeg iz susreta City - Tottenham. U prvom susretu Spursi su na domaćem terenu bili bolji 1-0.

Idi na 24sata

Komentari 396

  • Mara17Orsolic5 17.04.2019.

    Ajaxu zaista od srca čestitam, igrali su fenomenalno, ali mislim da je Ajax ono što je bila Roma prošle godine! Mislim da je sada došao red da Barcelona osvaja Lp, pa se čisti put za nju (prvo PSG, Borussia, koja je u početku bila strašna, sjećam se da su mnogi govorili da bi ovog puta ona mogla osvojiti Lp, onda Real, zatim Bayern, pa sad Juve i United, mogao bi i City ispasti)! A to je stvarno žalosno!! Ne branim Juventus, igrali su loše, ali recimo Real je prošle godine protiv Juventusa igrao još gore nego sinoć Juve, pa su opet prošli!! Ali nije Juve Real pa da im se sude nepostojeći penali, još se traži VAR kod čistog gola, (ne izvlačim se na to da su suci sudili u korist Ajaxa, jer nisu, nego samo kažem da su se Realu donosili prolazi, a Juventusu ne! I onda se netko usudi reći da je Juventus u krađi, lopovluku isti Real! Možeš misliti!) a recimo dva puta su Ronalda gurnuli u šesnaestercu, što se ja slažem da penala nije bilo, ali ta guranja su bila teža i očitija, od onog guranja zbog kojeg je Real dobio penal! A što se tiče Juventusa, da igrali su oni loše, ali koji je Juve pehista! Kapetan, stup obrane im je ozljeđen, ozljeđen im je napadač broj 1 i onda se još ozljedi i Dybala! Praktički su u napadu imali samo jednog prvotimca, Ronalda, ali on nažalost nije mogao sam!!

  • Legende 17.04.2019.

    Sad se vidi ko je glavni igrač u Juventusu!? ...Nema Mandžukića i odma krah.

  • 17.04.2019.

    nije senzacija nego očekivano... dečki su zasluženo pobijedili

Komentiraj...
Vidi sve komentare